Samlade verk (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2022-01-19
Upplaga
1
Förlag
Trinambai
ISBN
9789188226143
Samlade verk (inbunden)

Samlade verk

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-01-19
320
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nanny Palmkvist (1862-1940) var folkskollärare, feminist, tidig velocipedryttare, folkbildare, vegetarian, pedagogisk pionjär och mycket mer. För henne hängde allting ihop och hon hade ett helhetstänk kring ett mer rättvist samhälle.

Med sina visionära idéer låg hon långt före sin samtid och stötte ofta på patrull. Det hindrade inte henne från att med en, till synes, outtömlig energi gå mot strömmen. Ändå har hon blivit nästan helt bortglömd. Nu är det dags att återupptäcka henne!

Denna samlingsvolym återpublicerar Palmkvists skrifter för första gången på mer än 80 år. Hon skriver om bland annat kvinnors rösträtt, fred, pedagogik och social rättvisa. Många av hennes visioner är ännu inte förverkligade och mycket av det hon skriver känns förvånansvärt aktuellt än idag. Här finns inspiration att hämta för alla som står på rättvisans barrikader.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade verk
  2. +
  3. Sociologins klassiker : upptäckter och återupptäckter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologins klassiker : upptäckter och återuppt... av Lisa Eklund, Bo Isenberg, Per Becker, Kalle Berggren, Micael Björk (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samlade verk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt intressant!
    Camilla Bergvall, 31 januari 2022

    Nanny Palmkvists idéer om ett nytt samhälle är än idag kontroversiella och förtjänar att lyftas upp för nya diskussioner, vilket den här boken bidrar till. Det är alltifrån skönlitterära till politiska debattinlägg som samlas men den röda tråden är Nanny Palmkvists sätt att skriva med känslorna ut i varje stavelse. Väldigt intressant och viktig återpublicering.

Visa alla 1 recensioner