Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2015-11-16
Förlag
Whip Media
Medarbetare
Dahlberg, Jenny (red.) / Nyman, Anders (form)
Dimensioner
217 x 147 x 22 mm
Vikt
484 g
SAB
Hc
ISBN
9789188265098
Spilld mjölk (inbunden)

Spilld mjölk

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-11-16
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Spilld Mjölk är en nutidsberättelse med en tydlig ton av dokumentär. Om en tid i förändring, om en hel bransch och en bondefamilj i sönderfall. Konflikter, förtvivlan och svåra beslut med ödesdigra konsekvenser.
Romanen speglar de känslor varje mjölkbonde lever med. Den visar på de katastrofala följder det ständigt sänkta mjölkpriset ger.
Om ett turbulent bondeår nära dig, från en tid som snart inte finns mer.
Den handlar om svensk landsbygd i förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spilld mjölk
 2. +
 3. Deckardrottningen : en författare i motvind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Deckardrottningen : en författare i motvind av Christina Olséni, Micke Hansen (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Spilld mjölk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Fia B, 9 oktober 2017

  Bra skriven,mycket känns igen ,pengabekymmer o brist på tid.Uppväxt på landet o bott på ett lantbruk.Tragiskt att detta finns i verkligheten.

 2. Skrämmande bild av idag
  Villivonkansbooks, 15 augusti 2017

  Bonden Per tar över släktgården efter sina föräldrar, bygger ny ladugård och satsar framåt. Men något går fel. Klimatet runt han och hans familj förändras. Oundvikligen leder de fram till fruktansvärda händelser som förändrar allt.
  Det är en ganska mörk bild utav att vara bonde idag som beskrivs här. Tyvärr så som det ser ut idag, allt fler bondgårdar läggs ner, ingen lönsamhet finns kvar då avkastningen på mjölk bara fortsätter att minska. Har själv upplevt samma på nära håll, då jag är ... Läs hela recensionen

 3. Älskar den !
  malin sundmark, 13 januari 2017

  Ger läsaren en förståelse för lantbrukare idag. Skrämmande på många sätt. Välskriven och spännande från början till slut. Läs den !

 4. Intressant och känslosamt.
  Lenamaria, 21 april 2016

  Boken handlar om Per, hans hustru Stina, deras barn Olle och Hilda och Pers far Bengt, och om gården och korna och kalvarna, det dagliga slitet, lycka och oro, äktenskapet, att få tiden och pengarna att räcka till, svårigheten att nå varandra med sina tankar. Men framför allt är den en påminnelse om mjölkböndernas liv och situation i dagens Sverige, hur de sliter i sitt arbete med allt högre krav men lägre inkomster.
  Malin Sundin, själv mjölkbonde, skrev boken tillsammans med en anonym mj... Läs hela recensionen

 5. gråtgaranti o hög igenkänningsfaktor
  Bonde (Orsa), 2 december 2015

  Bonden Per flyttar hem till släktgården med sin lilla familj, bygger en ny ladugård och satsar mot framtiden. Men någonting går fel. Sakta men säkert förändras klimatet omkring honom och hans familj. Omedvetet finner han sig snart i en ohållbar situation som oundvikligen leder fram till de fruktansvärda händelser som kulminerar med en olycka som kommer förändra både honom och alla omkring honom för all framtid.

  De händelser som beskrivs har hänt men romanen och huvudpersonerna är fik... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner