Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 7)
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2016-12-08
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
211 x 135 x 20 mm
Vikt
501 g
SAB
Hc
ISBN
9789188307071
Mördarkommandot (häftad)

Mördarkommandot

(29 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-08
259
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Regnet ligger tungt över Stockholm i november 1984. Olof Palme är statsminister i ett till synes tryggt och välskött land. De vänsterliberala värderingarna är sedan länge etablerade och "rättvisa för alla" är ledorden.

Sverige har två tv-kanaler och tre radiokanaler. En ung och orädd reporter vid namn Cats Falck på nyhetsprogrammet Rapport i TV2 har börjat gräva i vapen- och tekniksmugglingen mellan svenska företag och utlandet. Svenska freds har polisanmält Bofors för olaglig export av Robot-70 och Asea verkar vara inblandat i den s k Containeraffären, men än så länge vet man inte riktigt vad det är som hänt och inget åtal har väckts.

Svensk underrättelsetjänst får ett tips från utlandet om att ett östtyskt mördarkommando har rest in i landet. Anton Modin på militära SSI får i uppdrag av sin chef att varna Cats Falck. Hennes undersökning av Aseas och Bofors ljusskygga affärer med östtyska Stasi och Sovjet riskerar att urholka förtroendet för den svenska modellen och även att skada svenskt näringsliv. Den siste Cats Falck planerar att intervjua för sitt reportage är en chef på Asea i Västerås. Rapportredaktionen vill att Asea ska få möjlighet att försvara sig mot anklagelserna om smuggling innan reportaget går i sändning. Men den 18 november 1984 försvinner Cats Falck och hennes väninna Lena Gräns spårlöst efter en middag på restaurang Öhrns hörn på Södermalm i Stockholm.

Mördarkommandot bygger på verkliga händelser och är den sjunde fristående delen i thrillermästaren Anders Jallais serie om underrättelseoperatören Anton Modin. Jallais böcker om Sverige under det kalla kriget fortsätter att fascinera och ger kunskap och insikt om några av 1900-talets stora gåtor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mördarkommandot
 2. +
 3. Spionerna på Säpo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spionerna på Säpo av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mördarkommandot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bokserie
  Markus, 31 augusti 2023

  Väldigt bra böcker, det är dock synd att leveransen ska ta ca 14 dagar. Det verkar inte som att böckerna finns "färdiga" på något lager utan antagligen så sågas trädet ned, pappret tillverkas och boken trycks på beställning, för att överdriva en smula.

 2. Sämre än de tidigare böckerna
  Lassej, 16 januari 2017

  Anders Jallai skriver bra anser jag. Jämför jag denna bok med de tidigare så upplever jag att det är mer en utredningsbok med lite fiction snarare än en deckare. Referenser och övriga upplysningar som inte hör till själva deckarstoryn kunde ha förlagts i slutet på boken och inte vara insprängt i varje kapitel. Historien om Anton modin är fortfarande intressant men jag upplever Mördarkommandot som den sämsta av böckerna.

 3. Ett högst troligt mordscenario
  Cnab, 2 januari 2017

  Man undrar verkligen över varför inte Sveriges idogt grävande journalister undersökt vad som hände deras kollega TV-journalisten på Rapport och hennes kompis. Råkade de ut för "management by fear?" Tur att Anton Modin inte ger upp. En högspänd läsning från pärm till pärm.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai