Anomali (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 12)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2021-12-01
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
502 g
SAB
Hc
ISBN
9789188307255
Anomali (häftad)

Anomali

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-01
266
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är högsommar i Grisslehamn. Solen skiner och kvällshimlen är så stjärnklar att man kan ana andra galaxer där ute. Anton Modin borde njuta. Men han har just gjort slut med Sofie och känner sig ensam. Hans son Alexander håller sig upptagen på sin nya ö i skärgården och alla gamla vänner lever sina egna liv.
Mitt i högsommarvärmen fiskar två barn upp en skelettdel från djupet av Ålands hav. En skelettdel som borde fått stanna kvar i havet. När Göran Filipson, chef för militärens hemligaste enhet, ber Modin att beslagta fyndet, gör Modin motvilligt som han blir tillsagd. Snart inser han att det var ett stort misstag.
Det finns krafter som gör allt för att sanningen om fyndet ska förbli dold. De tvekar inte när det gäller att döda, inte ens när det handlar om barn. Ju mer Modin forskar i fyndets historia, desto mer betydande blir hans gamla chefs ord: Någonting märkligt hände i Sverige på 1970-talet. Något lika märkligt som om jag berättade för dig att Elvis Presley lever. Och plötsligt måste Modin skydda, inte bara sig själv och sin son, utan också Nora, en åttaårig flicka som påminner om hans egen döda dotter.

Anomali är den tolfte fristående delen i Anders Jallais serie om den avhoppade underrättelseoperatören Anton Modin. En spionthriller-serie som kritiker menar håller sig otäckt nära verkligheten.

Pressröster om Anton Modin-serien som gavs ut första gången 2010 på Lind & CO:

"I samma anda som Guillou, fast bättre" (Steffo Törnquist, TV4)

"Anders Jallai:s suveränt skickligt sammansatta thriller ligger fast förankrad på min lista över de fem bästa svenska hittills utgivna" (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)

"Spännande, trovärdigt och med rejält onda fiender till vår hjälte" (Joakim Palmkvist, Sydsvenskan)

"Anders Jallai kan i dagsläget som författare närmast jämföras med John Le Carré och Fredrick Forsyth. Han är en god stilist och kan verkligen trollbinda läsaren" (Mats Garme, Ölandsbladet)

"En djupt initierad och stundom sensationell skildring av underrättelseväsendet" (Svenska Dagbladet)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anomali
 2. +
 3. Illegalisten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illegalisten av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anomali. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sidvändare
  Curt Arne Cenneth Hallner, 24 januari 2022

  Man kan inte sluta läsa förrän den tar slut. Och du skulle man vilja ha nästa bok med ens! Kanon!

 2. Anomali
  Anders Bjurstedt, 3 januari 2022

  En intressant berättelse om ett fenomen i svenska skärgården - ev. utomjordiskt - som av olika anledningar alla myndigheter vill hålla hemligt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai