Allt mod jag har (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2019-06-07
Förlag
Olika Förlag
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
455 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188613486
Allt mod jag har (inbunden)

Allt mod jag har

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2019-06-07
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.


Jag ser hur Amira skriver något. Sen slutar hon. Hon skriver igen. Och tar bort. Men sen kommer det. Det susar i mina öron. Mina ögon svider. Varför skrev hon så? VARFÖR SKREV HON SÅ? Mitt hjärta är på väg att banka sig ur bröstet och handflatorna är iskalla. Jag loggar ut. Bara sådär.

Rakels kompisar är bäst på att bevara hemligheter. Ändå kan hon inte berätta exakt allt för dem. En del saker är nämligen privata, som mamma Tove säger. Fast hon verkar tycka att mycket är privat. Nour bor i Västervik med sin nya familj och Rakel och Tove är kvar på Söder. Där finns alla bra platser kyrko och gitarrskolan, till exempel. Hemma är också bra, förutom att där inte bor en endaste liten hamster. Bara trötta fiskar i ett akvarium, som alltid har för mycket alger på glaset. Och en hemlighet som väger flera ton.

Lisa Brobergs barnboksdebut är en modig och varm berättelse om ett ämne fyllt av fördomar. En tänkvärd bok att känna igen sig i, eller fundera och samtala kring.

Sagt om boken:
På ett naturligt och befriande sätt bryter författaren mot heteronormativiteten och skriver fram ett mångfaldsperspektiv. En jämnårig flicka frågar exempelvis chans på Rakel och Rakel har två mammor utan att detta måste förklaras. Trots den tunga alkoholproblematiken är det en ljus berättelse där såväl Rakel som hennes mamma möter vänskap och omtanke när livet är besvärligt, och där det finns många bra dagar med positiva upplevelser. Detta är en fin och viktig berättelse som berör alla, både barn och vuxna.
Helene Ehriander, BTJ

Nu har jag sträckläst och gråtit mig igenom denna fina, välbehövliga och lättlästa ungdomsroman! Om Rakel vars mamma dricker mer alkohol än någon annans mamma. Denna kommer definitivt att hamna i mitt klassrums bokhylla så fort jag är tillbaka från föräldraledigheten. @kloksomenboktok - svensklärare

Den är given i vårt sortiment.
Brands for kids, återförsäljare

Detta är en viktig bok som tar upp fördomar. Den är gripande och stark och jag läste den fort. Jag grät och jag skrattade. Rakel kommer att vara med mig ett tag. Mycket läsvärd!
@gustavsbokhylla

Disken får vänta, har redan hunnit skratta och gråta efter tjugo sidor!
Caroline Björk

En av årets bästa och viktigaste böcker! (...) Det är ett tungt ämne men Lisa lyckas ändå ge ljus och humor till berättelsen. Ett extra plus för att författaren utmanar heteronormativiteten på flera ställen i boken! Alla exemplar jag hade blev utlånade direkt! (...) Tack för en modig och stark berättelse. När kommer nästa bok?! Längtar!
Annika, skolbibliotekarie, Eriksdalsskolans bibliotek

En viktig bok som tar upp alkoholmissbruk hos en förälder. Jag tror att många barn som själv har en förälder som dricker för mycket kan känna igen sig och kanske känna sig lite mindre ensamma. Boken ger hopp om att det finns bättring och att det är viktigt att berätta för någon annan vuxen. Jag gillar att Rakel har två mammor och att det är helt naturligt och inget som läggs extra fokus på. Rakel blir även frågad chans på av en annan tjej och det är heller inget som förklaras närmare. Mycket bra tycker jag! Det känns som boken inkluderar alla! Det är en fin berättelse som fullkomligt slukade mig, jag läste hela boken i ett svep under en kväll. (...) Jag gillar att förlaget har pedagogiska handledningar till alla sina böcker och jag tycker att Allt mod jag har passar perfekt att läsa i skolan och diskutera runt. Det är ett viktigt ämne som bör diskuteras mer! Rekommenderas från 9 år och uppåt!
@villivonkansbooks

Wow, vilken stark och ärlig bok! Jag sträckläste och blev tagen, omskakad och berörd av den unga Rakel, som modigt berättar för läsaren om all oro, rädsla, skam och skuld hon känner. Livet är tufft när du växer upp med en förälder som dricker för mycket o
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt mod jag har
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Allt mod jag har. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Kaffeläsaren, 6 oktober 2019

  Rakels bästa kompisar Tanja och Sabine är superbra på att behålla hemlisar, men trots det kan Rakel inte berätta allt för dem. En del grejer känns för privata. Som hemligheten om att mamma dricker för mycket.
  Det är en viktig bok som tar upp alkoholmissbruk hos en förälder. Jag tror att många barn som själv har en förälder som dricker för mycket kan känna igen sig och kanske känna sig lite mindre ensamma. Boken ger hopp om att det finns bättring och att det är viktigt att berätta för någo... Läs hela recensionen

 2. Riktigt bra bok!
  Lotta Jordy Hofmann, 30 september 2019

  Jag och snart tioåringen har sträckläst boken nu. Han grät lite och jag grät ganska mkt och då har vi inga fullisar i den närmsta familjen men den var så jäääkla fin och gav så många ingångar till fina samtal oss emellan. Viktigt ämne som det pratas för lite om. Bra ingångar att prata barn/vuxna/mod och olika relationer

 3. Jättebra och fin bok om viktigt ämne!
  Anna Dahlström, 3 september 2019

  Ett ämne vi inte pratar särskilt högt om i Sverige. Särskilt inte till barnen. En bok som tung ibland, lätt ibland, ledsam ibland, och rolig ibland, i bra balans. Med fina och genomarbetade karaktärer. Rekommenderas varmt.

 4. Riktigt bra bok!
  Eliotte, 2 september 2019

  Lättläst men gripande bok om många barns verklighet. Boken jag önskar att jag fått läsa som barn. Och mina närmaste.

 5. Bra och viktig bok om tabubelagt ämne

  Detta är en välskriven och bra bok om Rakel och hennes vänner.
  Hon lever med en mamma som har alkoholproblem som försöker gömmas.
  Det är en viktig bok som tar upp fördomar och borde läsas i alla skolor!

Visa alla 5 recensioner