Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Karma och Jonar (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2020-04-17
Förlag
Bookmark Förlag
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189007574

Flykten

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-04-17
125
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BARA TVÅ MODIGA VÄNNER KAN RÄDDA GLIMERIA

Efter att ha besegrat de onda klipptrollen har Karma och Jonar blivit bästa vänner. De umgås i smyg och all verkar vara på väg att ordna sig i Glimera.

Tills en dag då Karmas lillasyster blir tillfångatagen av korkade men elaka grusgnomer. Karma och Jonar tvingas sätta sin egen frihet på spel för att försöka rädda henne.

Kommer de att lyckas?

Flykten är den andra boken i serien om Karma och Jonar. Del 1 heter Klipptrollen.

Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien.

Karma och Jonar är en episk berättelse om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och förslagenhet trotsar hot och faror för att rädda riket. Böckerna handlar om att våga när det behövs och att vara en god vän, och historien genomsyras av eviga frågor som hur det är att växa upp och det godas kamp mot det onda.

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Betyg 5 av 5. Illustrationerna är av den största betydelse i denna berättelse och mangastilen är mycket expressiv. Den korta, kärnfulla texten ligger inne i bildsidan som är färgmättad från det skiraste till mörkaste svart, och varje uppslag ger en helgjuten läsupplevelse i såväl text som bild. Det här är en historia som med all säkerhet kommer att inspirera till fortsatt läsning. Bibliotekstjänst

En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden

Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln

Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin

Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla." Katrinealiving
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten
 2. +
 3. Lyras ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyras ö av Zelda Falköga (kartonnage).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flykten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Häng med på ett magiskt äventyr!
  Gullis lästips (Rönninge), 2 augusti 2020

  Karma och Jonar lyfter fram de viktiga egenskaperna om vänskap och självkänsla och de viktiga budskapet att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Samtidigt genomsyras berättelsen av eviga frågor som hur det är att växa upp och det godas kamp mot det onda.

  Det jag även gillar är att författaren bryter på genusperspektivet då flickan Karama är den modiga, orädda och temperamentsfulla, varpå pojken Jonar är osäker, känslosam, förnuftig och påhittig.

  Karma och J... Läs hela recensionen

 2. Spännande och lättläst med fina illustrationer

  Gustav 10 år:
  Vi har läst första och andra boken i serien Karma och Jonar. Det är bra och spännande böcker. Det är lättlästa böcker med många fina bilder. Man kan nästan säga att det är som en serietidning fast ändå inte.
  Karma och Jonas bor på en gård i ett land som heter Glimeria. Det är ett magiskt land med klipptroll, drakar och grusgnomer.

  I första boken handlar det om klipptrollen och i andra boken om en flykt. Karmas lillasyster Hedda blir tillfångatagen av grusgnomer.... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Zelda Falköga