Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för  ett mer sammanhållet samhälle (inbunden)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2023-08-29
Förlag
Tankesmedjan Tiden
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
254 g
ISBN
9789189117471

Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-08-29
184
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sverige har på kort tid förändrats, från ett land präglat av folkhemsideal och Bullerbykänsla till skjutningar, gängkriminalitet och en cementerad segregation. Vad hände egentligen? Har Sverige och socialdemokratin varit naiva? Och vad kan vi göra bättre framöver?

Ett farväl till Bullerbyn? är ett försök att lägga skygglapparna åt sidan för att beskriva Sverige som det ser ut i dag och det som krävs för att skapa ett mer sammanhållet samhälle. Det är ett försök att kombinera en varm människosyn med tuffare krav för rättvisa.

I boken får vi ta del av författarens egna erfarenheter som lokalpolitiker i Norberg och senare riksdagsledamot. Vi får även höra från socialdemokratiska profiler såsom Mona Sahlin, Lars Engqvist, Anna-Greta Leijon, Lena Hjelm-Wallén, Ulrica Messing och Lars Stjernkvist. Sammantaget ger boken en unik inblick i resonemang och beslut som format Sverige och socialdemokratin men också tankar om hur socialdemokratin behöver agera framåt.

Åsa Eriksson är för närvarande riksdagsledamot och var tidigare kommunstyrelsens ordförande Norberg mellan 2011 och 2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för  ett mer sammanhållet samhälle
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vi kan alltid lära oss mer om ett ämne
    jacquelyn penney, 18 oktober 2023

    Mycket upplysande . Det ger verkligen "food for thought". Alla borde läsa denna bok. Det ger synvinkel på ett problem som vi har inte sett eller har inte velat se. Lägg märke till att författarinnan har erfarenhet som ger henne nya kunskaper och hon rådgöra med många andra kända och erfarna politiker.

  2. Förutsägbar
    Göran Andersson, 9 oktober 2023

    Socialdemokraterna kan aldrig mer komma till makten, har inte förstått någonting. Mantrat "vi Socialdemokrater" får mig att tänka på en sekt.

  3. Partipropaganda
    Hans Hedström, 3 oktober 2023

    Jag trodde boken skulle analysera framväxten av det grova våld och andra stora problem som drabbat vårt samhälle i allt högre grad, men Åsa Eriksson verkar vara livrädd för att gå djupare in i problematiken och ägnar sig mera åt att glorifiera svensk socialdemokratisk politik.

    Hon verkar ha svårt att inse skillnaden mellan de invandrare som kommit från utomeuropeiska länder som präglas av extremt våld och de som kommit hit längre tillbaka. Många har tagit med sig sina levnadsvanor ti... Läs hela recensionen

  4. Från S-trollfabrik
    Einride, 17 september 2023

    Ett försök till "white wash" av ansvaret för den havererade migrationspolitiken. Att berörda politiker medvetet placerade migranter långt från storstadens centrala delar för att dölja omfattningen på den förda politiken förbigås med tystnad. Föreställningen att dessa ansvariga politiker skulle kunna genomföra någon förändring förefaller orimligt, då de själva utgör en stor del av problemet.
    Märkligt nog hyllas boken av Timbro liberaler - eller kanske är det inte så märkligt. Även dessa har ju sin beskärda andel av ansvaret.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Åsa Eriksson