Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2023-08-29
Förlag
Tankesmedjan Tiden
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
254 g
ISBN
9789189117471
Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle (häftad)

Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-08-29
188
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige har på kort tid förändrats, från ett land präglat av folkhemsideal och Bullerbykänsla till skjutningar, gängkriminalitet och en cementerad segregation. Vad hände egentligen? Har Sverige och socialdemokratin varit naiva? Och vad kan vi göra bättre framöver?

Ett farväl till Bullerbyn? är ett försök att lägga skygglapparna åt sidan för att beskriva Sverige som det ser ut i dag och det som krävs för att skapa ett mer sammanhållet samhälle. Det är ett försök att kombinera en varm människosyn med tuffare krav för rättvisa.

I boken får vi ta del av författarens egna erfarenheter som lokalpolitiker i Norberg och senare riksdagsledamot. Vi får även höra från socialdemokratiska profiler såsom Mona Sahlin, Lars Engqvist, Anna-Greta Leijon, Lena Hjelm-Wallén, Ulrica Messing och Lars Stjernkvist. Sammantaget ger boken en unik inblick i resonemang och beslut som format Sverige och socialdemokratin men också tankar om hur socialdemokratin behöver agera framåt.

Åsa Eriksson är för närvarande riksdagsledamot och var tidigare kommunstyrelsens ordförande Norberg mellan 2011 och 2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle
 2. +
 3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett farväl till Bullerbyn? : Om varför segregationen tilläts växa och vad som krävs för ett mer sammanhållet samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Från S-trollfabrik
  Einride, 17 september 2023

  Ett försök till "white wash" av ansvaret för den havererade migrationspolitiken. Att berörda politiker medvetet placerade migranter långt från storstadens centrala delar för att dölja omfattningen på den förda politiken förbigås med tystnad. Föreställningen att dessa ansvariga politiker skulle kunna genomföra någon förändring förefaller orimligt, då de själva utgör en stor del av problemet.
  Märkligt nog hyllas boken av Timbro liberaler - eller kanske är det inte så märkligt. Även dessa har ju sin beskärda andel av ansvaret.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Eriksson