Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2024-05-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199613

Selekt

Häftad,  Svenska, 2024-05-21
181
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Davids ex Daniela berättar att hon träffat en ny man krossas alla förhoppningar om en återförening. Den inplanerade helgen på en tantrakurs ställs in och David kastas ner i ett hål av svartsjuka. Att Danielas nya man är en vältränad hälsofanatiker gör bara saken värre.

Trots att David försöker gå vidare är det svårt att klippa de starka banden till Daniela, särskilt då de har en son tillsammans. Han längtar efter frigörelse, men verkar inte kunna bryta sig loss från det som varit. Kan han ta sig ur den kollaps som följer när man förlorar kärleken och familjen?

Selekt är Mikael Winroths debutroman. Det är en varm, men samtidigt smärtsam, berättelse om när livet raseras och blir till kaos.

Mikael Winroth, född 1972 i Stockholm, bor i Ljungskile norr om Göteborg. Han är utbildad civilingenjör från KTH och är konsult som IT-projektledare.
Selekt är Mikaels debutroman och idén till romanen kom ur en separation.

Selekt inleds med att Daniela berättar att hon träffat en annan man och David blir svartsjuk. Den andre mannen är lång och vältränad. David försöker vinna tillbaka Daniela men inleder samtidigt en relation med en yngre kollega. Mikael Winroth skildrar det oförsonliga och irrationella i svartsjukan väl. Som det motsägelsefulla i att bli arg på att exet träffar en annan samtidigt som man själv gör det. [...] Det märks att författaren har erfarenhet av IT-branschen och alternativrörelser. Det ger färg åt berättelsen men bitvis innehåller texten terminologi som bara kan begripas av de insatta. Språket i boken är annars oklanderligt. Läsningen går lätt och dialogerna är föredömligt kärnfulla. Winroth kan konsten att berätta en historia.

BTJ-häftet nr 9, 2024. Lektör Michael Nyhaga
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Selekt
  2. +
  3. Tveeggat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tveeggat av Rikki Tholstrup Jørgensen (häftad).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »