Bestseller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 6)
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2023-10-09
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
32 x 201 x 126 mm
Vikt
745 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189393929

Bestseller

(60 röster)  |   Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-09
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hur långt är en författare beredd att gå för att skriva en bästsäljare? Pascal Engman gräver där han står i sin vassaste thriller hittills.

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad en morgon utanför sitt hem. Han var på väg till bokmässan i Göteborg. Vanessa Frank inser tidigt att den avlidne hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk, både i Sverige och utlandet. De utgjorde källor i hans researcharbete och poliserna förstår att flera kan ha haft intresse i att se författaren död.

Men Vanessa anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något ännu större ska avslöjas. För att hitta svaren måste hon följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Bestseller bjuder på Vanessa Franks mest komplicerade mordfall hittills. Det är en svindlande metaberättelse där Pascal Engman rör sig genom Stockholms gängkrig, den internationella kokainhandeln och den ökande förekomsten av korruption inom det svenska rättsväsendet.

Pascal Engman var tidigare journalist på Expressen. Hans journalistiska öga gör sig påmint i författarskapet. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.

»Pascal Engmans karaktärer är levande och mycket trovärdiga, liksom miljöskildringarna från kriminella miljöer i dagens Stockholm. Språket är rappt, enkelt och med mycket dialog. En mycket bra kriminalroman som är rafflande, välskriven och aktuell.« - BTJ

Sagt om serien om Vanessa Frank:

»Pascal Engman har i vanlig ordning lyckats skapa en suverän bladvändare.« - Ingalill Mosander, Aftonbladet

»Pascal Engman har blivit allt bättre på att beskriva samtiden, inte bara spännande, utan med djup förståelse för människorna.« - Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»Pascal Engman är Sveriges bästa crime-författare.« - Alex Schulman

»Den nya generationens mästare.« - David Lagercrantz

»Detta är rappt, oavlåtligt spännande och snyggt utfört.« - Barometern

»Kapitlen är korta och växlar raskt fokus mellan olika personer och händelser vilket gör att läsaren aldrig hinner tappa intresset i denna bladvändare, där Engman blandar realism och fiktion i en ytterst dramatisk, tempofylld och skickligt komponerad berättelse om totalt hänsynslösa människor och deras begär efter rikedom och makt. Betyg 5 av 5.« - Bibliotekstjänst

»Det är naturligt att denna författare får allt fler läsare i allt fler länder, han håller elitklass.« - Svenska deckarfestivalen

»Engman har som vanligt skrivit en aktuell och actionladdad bladvändare och motar hela tiden in läsaren i verkligheten.« - Skånska Dagbladet

»En fascinerande historia berättad helt utan bortslösat bläck.« - Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bestseller
 2. +
 3. Till minne av en mördare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till minne av en mördare av Pascal Engman, Johannes Selåker (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Bestseller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alltid bra o spännande
  Margareta Karlsson, 26 mars 2024

  Alltid lika bra o spännande. Välskriven och bra research. Ser fram emot nästa bok i serien.
  Pascal Engman är en av mina favoritförfattare

 2. Beroendeframkallande
  Annica Bengtsson, 25 mars 2024

  Älskar Pascals böcker om Vanessa. Kan knappt sluta läsa, hade sträckläst om tiden fanns till . Rekommenderar verkligen denna o övriga böcker om henne o hennes arbete/kolleger.

 3. Bäst
  Mikael S, 21 mars 2024

  Bäst i serien Pascal skriver bättre och bättre o serien blir än mer spännande. Ser fram emot nästa del. Så här ska deckare skrivas anser jag!

 4. Engman har gjort det än en gång!
  DP, 25 februari 2024

  Har precis läst ut hans senaste bok. Mycket bra som vanligt.
  Han tar upp och belyser de senast uppkomna skeendena i samhället på ett väldigt insiktsfullt sätt.
  Endast en liten anmärkning, en petitess egentligen: Pascal bör vrida om örat på den som korrekturläst boken ;- )
  Sida 512, 6 rader nerifrån ...

 5. 4 av 5
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 9 februari 2024

  Som vanligt leverarar Pascal Engman en välskriven och trovärdig story. Jag har läst alla böcker om Vanessa Frank som har varit väldigt spännande. Jag ser verkligen fram emot nästa bok i serien.

 6. Segt
  ThomasK (Borås), 29 december 2023

  Kanske är thriller inget för mig. Karaktärerna känns stereotypa, dialogerna lika ointressanta som handlingen och den förutsägbara storyn. Perspektivet gör att jag inte kan känna någonting alls. Väldigt många sidor som klart kan kapas med 70%.

 7. 5 av 5
  Bokdjungeln , 16 november 2023

  Ni som har följt mig ett tag vet kanske vid det här laget att en av mina favoritförfattare är Pascal Engman. Jag blir därför alltid väldigt glad när han släpper en ny bok. Men så klart blir jag också lite orolig för jag undrar ju om nästa kommer kunna vara lika bra som de tidigare. Men jag måste säga att jag hittills aldrig har blivit besviken. Han lyckas således även leverera med denna bok. Starkt jobbat då det ändå är bok nummer 6 i serien om Vanessa Frank. Vad jag gillar med alla böcker är... Läs hela recensionen

 8. Alltid lika nöjd!
  Anna Landtreter, 16 november 2023

  Skrämmande lik verkligheten. Vill aldrig sluta läsa! Detta är en bladvändare som alla borde läsa. Rekommendera Pascals Engmans alla böcker!

 9. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 5 november 2023

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst alla böcker av Pascal Engman, och han är helt klart en av mina favoritförfattare. Den här boken, Bestseller, är den sjätte boken i serien om polisen Vanessa Frank. Alla dom tidigare böckerna har fått högsta betyget av mig, och det får definitivt den här också. Boken är välskriven, aktuell, lättläst, spännande, otäck, och mycket, mycket bra. Kan varmt rekommendera boken, och hela bokserien, och alla Pascal Engmans böcker. Jag lyssnade på boken, som var bra uppläst av Stefan Sauk.

 10. En av årets bästa kriminalromaner
  Boknjutaren (Äppelviken), 1 november 2023

  Nåt som alltid kännetecknar Pascal Engmans böcker är att det alltid känns som det verkligen finns ett gediget researcharbete så det är verkligen en spännande ingång att just det kan vara mordmotivet. En oerhört spännande och skicklig skriven intrig. Hög aktualitetsfaktor med korruption inom rättsväsendet, kokainhandeln som är mer utbrett bland vanligt folk och hur utslagna utnyttjas för att handeln inte ska gå att spåras och förekomsten av 3D-printade vapen. Så många spännande intressanta ins... Läs hela recensionen

 11. Så spännande!
  Anna Lena Silveby, 31 oktober 2023

  Pascal Engman är en mästare på att skapa spänning!Ibland är det så spännande att man måste lägga ifrån sig boken och hämta andan.Jag älskar hans sätt att skriva,en mästare!

 12. Missa inte den här
  Roland Strand, 27 oktober 2023

  Blir fast efter första kapitlet.
  Känns som den boken jag fastnade mest för hittills av Pascals verk
  Suverän helt enkelt

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman