Haja havre: Hälsofördelarna med ett av våra vanligaste spannmål (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-12-27
Förlag
Bokförlaget Polaris
SAB
Qca
ISBN
9789189713154
Haja havre: Hälsofördelarna med ett av våra vanligaste spannmål (inbunden)

Haja havre: Hälsofördelarna med ett av våra vanligaste spannmål

Inbunden Svenska, 2022-12-27
224
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Supergrynet som kan förändra ditt liv!

Det stärker hjärtat och immunförsvaret, hjälper oss att hålla vikten och är smart för både klimatet och plånboken. Vi pratar om havre vårt supergryn som växer runt hörnet och står i rampljuset som aldrig förr. På kaféer och restauranger är åtgången strykande på havrelatte och pimpad havregrynsgröt. På livsmedelshyllorna trängs havreris och havrebröd med havreolja och havredryck.

Havre är trendigare än någonsin, och med all rätt få livsmedel är så hälsobringande som detta. Ett och samma gryn innehåller inte bara stärkande vitaminer och mineraler utan även välgörande fibrer och fetter och rikligt med protein. Men den viktigaste nyckeln är ändå betaglukan, ett ämne som det forskas på flitigt och har visat sig sänka såväl kolesterol, som blodsocker och blodtryck. I den här boken hjälper dietisten Emma Lindblom oss att haja havrets enastående effekter på vår hälsa. Hon berättar hur vi genom att addera havre till våra måltider håller oss piggare och mättare, får friskare hy och tarmflora och förebygger såväl hjärt-kärlsjukdom som diabetes. Hon bjuder också på sina allra läckraste havrerecept.

EMMA LINDBLOM är näringsfysiolog och legitimerad dietist och har en master i exercise science på University of Houston i USA. Hon föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar om kost och hälsa och coachar våra landslagsidrottare i hur de ska äta. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat Bosöns Kokbok och Ät rätt när du tränar.
Visa hela texten

Fler böcker av Emma Lindblom

  • Ät rätt när du tränar

    Emma Lindblom, Petra Lundström

    För dig som är idrottare är maten av stor betydelse eftersom den påverkar kvaliteten på ditt träningspass och hur din kropp svarar på träning över tid. Vill du optimera din prestation kan det till och med vara avgörande. I Ät rätt när du tränar få...

  • Bosöns kokbok

    Petra Lundström, Emma Lindblom

    Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen - idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kos...