Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2014-11-03
Upplaga
2
Förlag
Welledge AB
Originaltitel
Källan till att må bra det är du
Medarbetare
Croneborg, Elisabeth (red.)
Dimensioner
226 x 150 x 20 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789198002157
Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare (häftad)

Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-11-03
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare Kan levereras innan julafton
Vill du hitta en enklare väg till bättre hälsa och mer energi?

Din hälsokälla är Du lär dig hantera stress. Att använda sig av de fem hälsopelarna - tänka, andas, äta & dricka, röra sig och sova på rätt sätt - minskar ohälsa och ger energi.

Martin Fransson är kiropraktorn som vill inspirera dig till ökad hälsa och ett större välbefinnande. Med sin djupa förståelse för människans fysiologi - och då särskilt för hur hjärna och nervsystem påverkar allt i oss - ger han dig övergripande principer, användbar fakta och praktiska övningar för att du ska bli en mer LevAnde människa.

Boken utgår från att vi mår bäst av att samarbeta. Att god hälsa lättare uppstår när vi uppmuntrar det friska. Och att förändring kommer mer organiskt om vi ställer rätt frågor snarare än letar efter svar.

Din hälsokälla är Du lär dig se hur hälsa, balans och livsglädje finns närmare än du tror - nämligen hos dig själv.

"Det här är faktiskt något så ovanligt som en bok som riktar sig både till privatpersoner och till de som arbetar med hälsa. Att utgå från de fem grundläggande hälsopelarna är ett genialiskt sätt att göra något väldigt komplext enklare och mer lättillgängligt för läsaren.

Det jag tycker bäst om i boken är att Martin tydligt belyser vikten av att förstå sin inre kommunikation, där tanken är central. I min roll som hälsostrateg i en stor organisation ser jag att just den pusselbiten behöver få ta mer plats i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för välmående och högpresterande medarbetare. Med andra ord, det som ökar motivationen till egenansvar som komplement till åtgärder på organisationsnivå. Boken utmanar dessutom mitt eget tänk och får mig att tänka nytt gång på gång!

Mina varmaste rekommendationer, ha en njutningsfull läsning. Och testa övningarna på webben - de är magiska!"

- Camilla Holma,HR-strateg i arbetsmiljö & hälsa på Arbetsförmedlingen, leg. sjukgymnast samt kommunikolog.

Det här är en interaktiv bok, med videoövningar och tester du kan göra själv. På bokens medlemsportal kan du dessutom ta del av ett åttaveckorsprogram baserat på brukbara sammanfattningar av bokens alla nio kapitel.

??
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare
 2. +
 3. Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens... av Emma Holmgren, Sofia Göthe (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra innehåll
  Vetgirig, 15 november 2017

  Bra innehåll men lite mer omtanke på presentationen skulle kunna få boken att lyfta för att dels bli mer lättsmält dels mer genomarbetad.

 2. Holistisk
  Johannes L, 2 augusti 2015

  Har i flera år jobbat för att förbättra mitt välmående såväl fysiskt som psykiskt. Ett problem jag upplevt är att kunskap och information ofta blir fragmentarisk och därför svårt att sätta i ett sammanhang och upprätthålla. Denna bok fogade för mig samman de olika länkarna för långsiktigt uthållig hälsa genom att på ett naturligt sätt koppla samman, mat, sömn, livsinställning, nervsystemet etc. Detta har hjälpt mig att jobba brett och långsiktigt i min strävan för bättre hälsa och livsenergi.

 3. Är hälsan ett resultat av mitt liv?
  Per Hörberg, 11 juni 2015

  Om det nu skulle vara så att kropp och själ hänger ihop, borde då inte en bok om hälsa handla om både och? Det tycker jag och är därför glad att Martins bok gör det!

  Psyket sätter sig i kroppen och Martins kunnande inom taktil kiropraktik är enastående. Den kompetensen tinar upp frusna partier i kroppen och stimulerar ett fritt flöde. Boken flödar också, av goda råd och konkreta tips kring allt i från kost och vårt tänkande, till hållning och rörelse.

  Jag har läst och tagit till mig, rekommenderas :)

  Per Hörberg

 4. En bok som ger INSPIRATION
  Kerstin B, 18 april 2015

  Denna bok av Martin Fransson vill jag rekommendera varmt till alla. Boken innehåller mycket intressanta fakta och språket och upplägget är bra. I boken ges väldigt många praktiska och användbara tips på övningar m.m. som kan förbättra hälsa och välmående - bl.a. i form av länkar till filmer med övningar. Författaren bjuder på sina egna erfarenheter vilket också ger en bra förståelse för olika frågeställningar. Boken inspirerar till förändring!

 5. Att välja att växa som människa
  Hjalmar C, 28 december 2014

  Ibland känner vi oss motiverade, vi vill göra vårt bästa, vi vill anta nya utmaningar, vi vill ta itu med saker. Beredda att ta ansvar för hur vårt liv utvecklas. Ibland känner vi oss trötta, missmodiga, kanske delvis maktlösa inför olika situationer. Vi har alla båda sidor i oss. Vad är det som gör att det ena eller det andra har överhanden, i varje stund och över längre tid?

  Någonstans här öppnar Martin Fransson dörren till sin värld. En värld där de här sidorna samspelar med varan... Läs hela recensionen

 6. Din verktygslåda till ett friskare liv
  Per Fuhr, 26 november 2014

  Jag vill verkligen rekommendera den här boken till alla ,som ser förändring
  Som en nyckel till framgång och ett harmoniskt ljv.
  Martin förklarar på ett tydligt och inspirerande sätt hur vi människor
  Fungerar och interagerar
  Man förstår bättre sina egna och andra människors
  Handlingar och Får förklaringar till hur kropp och sinne
  Samverkar.
  Du som har denna bok i din hand får en fantastisk verktygslåda
  Att användas till att påverka och förändra saker i ditt liv ... Läs hela recensionen

 7. Rekommenderas varmt!
  Erik Brass, 26 november 2014

  Tack Martin för att du med den här boken hjälpt mig ur depression och utmattning, tillbaka till ett bättre liv.
  Du har gett mig de verktyg jag saknade och nu förstår jag hur viktigt det är att aldrig sluta jobba med mig själv.

  Jag rekommenderar den här boken till dig som också känner att du är i obalans i livet. Eller som känner att du helt enkelt vill må bättre. Martin erbjuder historia, praktiska verktyg och mängder med övningar för att uppnå dina mål. Och det på ett sätt som ä... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner