Bilden av Sverige : en personlig resa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2018-02-28
Upplaga
1
Förlag
Palm Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
341 g
SAB
Bs-c,Gcz Janouch, Katerina
ISBN
9789198405170
Bilden av Sverige : en personlig resa (häftad)

Bilden av Sverige : en personlig resa

(149 röster)  |  Läs 48 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-02-28
221
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.

"Jag hade begått kardinalsynden att måla upp en mörk bild av den humanitära stormakten och för det fick jag betala ett högt pris. Många undrar om det är värt det? På det blir svaret ett tveklöst ja. Blotta tanken på att leva i lögn ger mig panik. Jag förstår inte hur man står ut med att hålla tyst när man ser att samhället håller på att gå sönder. Jag försöker förändra genom att säga ifrån och påtala de problem jag ser. Att ljuga gör bara allting värre. Det är våra politiker och det trasiga Sverige ett levande bevis på."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 48 recensioner av Bilden av Sverige : en personlig resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som felaktigt beskriver Sverige
  Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

  Författaren har en för mig felaktig bild av Sverige. Jag känner inte igen mig i författarens beskrivning av Sverige, viket gör det svårt för mig att ta till mig av det som står i boken.

 2. Välskriven
  L Karlsson, 2 januari 2019

  Boken beskriver gott o väl tillståndet i riket. Som mer och mer liknar "en strutskoloni" - där de flesta noga ser till att inte avslöja sina innersta tankar om "samhällsutvecklingen"!

 3. bilder av Sverige
  margalit shalom, 10 augusti 2018

  Toppen bok .Katerinas bok är realistisk och stämmer med verkligheten. Flera borde läsa denna bok.

 4. Ett historiskt dokument!
  Jan , 6 augusti 2018

  Ett historiskt dokument om en tid och ett land som inte alls är så demokratiskt som det borde vara.
  Där författaren ger en bra bild om hur andra försöker brännmärka och tysta henne. En berättelse
  som snarare är som hämtad ifrån en diktatur än den självbilden som vi gärna vill ha av Sverige!
  Ett stort tack Katerina! Framtiden kommer ger dig stor upprättelse! Åke

 5. Allmän lärobok!!
  Kjell Lembing, 10 juli 2018

  Mycket bra bok om mitt land, borde läsas av alla och i gymnasiet.

  Bra beskrivning av Sverige idag som återspeglar verkligheten.

 6. Foliehatt
  Magnus, 15 juni 2018

  I en blandning av bitterhet, konspirationsteori och foliehatt så tar oss Katerina med på en resa. Synd, hon brukade ju skriva hyfsade barnböcker.

 7. En personlig resa från PK till dissident

  Boken beskriver Janouch' resa från PK till dissident med utgångspunkt från händelser i hennes liv under året 2017. Startskottet smäller vid den famösa intervjun i Tjeckien i början av 2017 och den brännmärkning hon då blev föremål för från självaste statsministern. Det är talande hur de "godas" intolerans är så stark att de skapar nya oppositionella genom ofta helt omotiverade förföljelser.

  Bokens ämne är i huvudsak politik men den behandlar också författarinnans privata och de ... Läs hela recensionen

 8. Exempel på radikalisering och sekterism
  DeepReader, 6 juni 2018

  Jag läste den här boken för att försöka förstå vad som hänt med Katerina Janouch. I boken beskriver hon händelseförloppen korrekt, såvitt jag kan bedöma, och vi får ta del av hennes personliga tolkningar av de reaktioner hon fick från olika skribenter, organisationer och i media.

  Jag kan hålla med om att KJ behandlats hårt, att hon smutskastats, hängts ut och hånats. Reaktionerna mot KJ har många gånger varit klandervärda och ibland också osakliga. Journalister läser vad andra journ... Läs hela recensionen

 9. Strålande Katerina
  Magnus, 4 juni 2018

  Läsvärd bok, i hög grad aktuell då vi under senare tid blivit varse den verklighet som Katerina försöker påvisa. Att bli avklädd inför hela svenska folket av självaste statsministern och diverse godhetsknarkare pga åsikter visar också svart på vitt den vuxenmobbning som förekommer i samhället enbart för att man inte tycker samma.

 10. Ärlig och avslöjande
  Claes Hansson (Växjö), 27 april 2018

  Äntligen någon som reflekterar utifrån hur saker och ting förhåller sig utan att änglsas för vad etablissimanget skall säga och banna.

 11. Väldigt viktig bok
  Blåklockan (Frösön), 25 april 2018

  Författaren Katerina beskriver väldigt klart och upplysande om vad som händer i vår samtid i vårt eget land, Sverige. Den är en riktig ögonöppnare som också skulle behöva läsas av betydligt fler som också värnar om Sverige som land. Sverige har verkligen fått ett mycket skamfilat och mycket dåligt rykte i länder utanför Sverige, som ett mycket otryggt land att bo i numera, och att det bara kommer bli ännu värre i framtiden. Nej, ännu fler måste vakna och inse verkligheten om vi någonsin ska k... Läs hela recensionen

 12. Inget för nationalisten.
  Ingamaj, 23 april 2018

  Lär aldrig vinna något litterärt pris.
  Författaren tycks ha aversion mot det mesta i Sverige. Ingen bok för Sverigeälskaren således.
  Hon påstår sig sitta på sannningen men jag är långt ifrån övertygad om att hon har rätt.
  Men visst är hon driftig kvinnan :)

 13. Sverige av idag
  LarsBra, 18 april 2018

  Bra och skrämmande beskrivning av ett censur-Sverige av idag. Och värre lär det bli tyvärr. Klart välskriven och givande bok om hur det går till i Sverige. Läste den nästan från pärm till pärm.. Kan klart rekommenderas!

 14. En viktig bok
  Hans Åke Lodestad, 11 april 2018

  En bra lättläst och välskriven bok som borde ingå i undervisningen av gymnasieelever i alla skolor samt universitetens journalistutbildning särskilt ett valår.

 15. Yttrandefriheten är hotad!
  Judit, 11 april 2018

  Jag blir glad när en duktig författare står upp för demokratin. Övriga författare, kulturpersonligheter, artister och journalister spelar med i nedmonteringen av demokratin.
  Vi har en så kallad statsminister som angriper en svensk medborgare på grund av vad hon har sagt i TV i ett annat land!
  Ni som bokhandlare borde vara oroliga inför framtiden när censuren slår till allt hårdare.
  Hon skriver på ett vårdat men ändå lättläst språk och skulle passa i Akademien när man har rensat ut... Läs hela recensionen

 16. Sanningens Röst
  Baronen, 9 april 2018

  Mycket Välskriven.
  Ett måste köp inför det viktiga valåret 2018.
  Janouch beskriver det svenska haveriet utifrån ett neutralt sätt.
  Köp.

 17. En bra bild av Sveriges förfall!
  Jaroslav Pleva, 6 april 2018

  En bra bild av Sveriges förfall! Alla borde läsa beskrivningen av verkligheten i den inskränkta "humanitära stormakten"! Där makthavare och media inte tål sanningen och kritiken!

 18. Verkligheten
  Ulf i Lomma, 3 april 2018

  Hon skriver och rapporterar om det som politiker, myndigheter, public service och de stora mediehusen (msm) inte rapporterar om längre.

 19. Måsteläsning för alla PK -ister
  Arne Ingvar Kjellberg, 30 mars 2018

  Bra läsning för den som vill förstå hur drevet skadar en människa. Men min förhoppning att PK -folket ska köpa och läsa boken lär väl inte infrias. Välskriven och intressant skildring.

 20. En mycket viktig bok som alla borde läsa
  Kaffe, 30 mars 2018

  En fantastiskt bra skriven bok som skildrar dagens Sverige, utan skygglappar. Både intressant och sorglig på en och samma gång.

  Förhoppningsvis en bok som kommer ha en stor positiv påverkan för Sveriges framtid.

 21. Bekräftelse
  åke andersson, 26 mars 2018

  Mina egna funderingar och iakttagelser kommer fram i denna bok! Saklig och utan krusiduller ! Katerina har skrivit om ett Sverige som är i stort behov av sanningar!

 22. Sanningen
  Barbro Hedberg, 26 mars 2018

  Helt uppriktig och ärlig bok. Denna skulle alla läsa. Det är så befriande att läsa om sanningen hur Sverige är idag.

 23. Årets viktigate bok?
  Elisabet Wahlgren, 25 mars 2018

  Katerina Janouch ger en bakgrund till den famösa intervjun i tjeckisk TV för ett drygt år sedan, som satte igång ett medie- och politiskt drev på högsta nivå, Statsminister Stefan Löfven förstod inte vad hon menade, exvis.Läser man boken förstår man.

  Katerina Janouch är en mycket god författare, en modig kvinna, med en stor kärlek till Sverige, som oroar sig för vad som håller på att hända i landet, och vad som skulle kunna hjälpa upp läget. Hon gör sig många besvär för att samla fak... Läs hela recensionen

 24. Som vanligt folk tänker och tycker
  Hasse P, 24 mars 2018

  Mycket läsvärd och välskriven bok, Janouch skriver precis som vanligt folk tänker och tycker. Brr att någon vågar göra det i dagens ängsliga medieaklimst

 25. Kanske det sämsta jag läst
  Shlomo, 22 mars 2018

  Janouch svingar vilt och missar alltid målet. Rena fantasier blandas med medvetna faktafel. Språket är undermåligt.

 26. Sanningen 2018.
  Roland, 22 mars 2018

  En sanningens skrift om Sverige 2018. En mycket innehållsrik och bra bok av Katerina Janouch som alla borde läsa, inte minst alla politiker! Kämpa på Katerina!

 27. Borde vara obligatorisk
  Kvarnby, 22 mars 2018

  Läsning inför valet. Modigt, sant och bra skrivet!
  Man måste våga höra sanningen även om den är obehaglig, tur att någon vågar berätta, tack Katerina!

 28. Oerhört viktiga frågor!
  Britta, 21 mars 2018

  En rysande beskrivning av dagen sk debattklimat, där dreven ibland liknar häxprocesserna. Det är väldigt mycket som inte får sägas. Stor eloge till författaren, välskriven , kunnigt och tydligt! Läs Den!

 29. Viktig och välskriven bok
  Marie, 21 mars 2018

  Den här boken är spännande på det viset att det hände så mycket i Katerina Janouch liv år 2017, och det är så intressant att få mer detaljer kring till exempel om bakgrunden till intervjun i den tjeckiska web-TV-kanalen.

  Sedan är det också smärtsam läsning om hur ett drev påverkar en människa. Och hur många privatpersoners förehavanden har blivit kommenterade på detta (negativa) vis av självaste statsministern!

  Katerina Janouch pappa berättar i en både rörande och skrämman... Läs hela recensionen

 30. En personlig resa...
  Kenneth Croneland, 21 mars 2018

  Katerina poängterar att detta perspektivet är från hennes personliga synvinkel och naturligtvis inte täcker alla händelser under 2017. Jag vill säga att hon fångat upp många av de avgörande media händelserna och satt historierna i sammanhang då media ofta gett en isolerad eller felaktig bild. Rekommenderas varmt!

 31. Fängslande och skrämmande !
  IreneW, 19 mars 2018

  Mycket bra bok och en ögonöppnare för den som vill veta vart vårt Sverige är på väg,
  Rekommenderas..mycket bra skriven!

 32. Sverige på fel väg.
  Tibor Tücsök, 19 mars 2018

  Väldigt bra beskrivning av Sverige och den politik som dagens regering bedriver. Det är sorgligt att Löfven och hans vänsterpack gör all för att tysta sanningssägare som Katerine Janouch och även andra.

 33. Yttrandefrihet i Sverige ?
  Göran Roth, 19 mars 2018

  En mycket läsvärd bok om hur det kan gå när man utnyttjar yttrandefriheten. En intervju i Tjeckisk TV får mycket stora konsekvenser för författarinnan. Vi har yttrandefrihet men konsekvenserna kan bli förödande för den som inte har de rätta åsikterna. Alla borde läsa boken och fundera över om det är så här vi vill ha det.

 34. Ögonöppnare
  Barbro, 19 mars 2018

  Otroligt fängslande och personlig bok om läget i Sverige. Katerina Janouch vet vad hon talar om och den här boken borde alla läsa inför valet i höst.

 35. sanningen....
  PE, 19 mars 2018

  Beskriver hur Sverige ser ut idag, fega makthavare som inte tar ansvar, svenskar som inte vågar säga sanningen, för att inte riskera att bli uthängda i media, vi behöver fler som Katerina, då kanske det finns ett hopp för Sverige

 36. Min nya Bibel!

  Bilden av Sverige 2017 är en skrämmande läsning som våra makthavare borde ta del av.
  Katerina har sett verkligheten och beskrivit den utifrån demokratiska värderingar!

 37. Verkligheten i Sverige än en gång!
  Arvid Falk, 19 mars 2018

  Ytterligare en bok där den faktiska verkligheten i Sverige beskrivs!
  En bok som är befriad från vad kommunisterna i vårt land vill vi ska tycka!

 38. Dagens Sverige
  Lars , 16 mars 2018

  Tänkvärd om ett välfärdssamhälle som dränerats av sin egen överdådiga välfärd på export snarare än för sina medborgare och försörjare av välfärdsmodellen.

 39. Alla dessa lögner från Socialdemokratiska partiet.
  Arbetare, 16 mars 2018

  Boken var stundtals väldigt bra lite av ett försvarstal av Katerina eftersom hon blivit ifrågasatt för sina åsikter av självaste Statsministern.
  Men Katarina har ALLA hästarna i stallet helt klart så i hennes fall behövs inget försvarstal hon är helt klart väldigt skärpt.
  Jag önskar henne lycka till i framtiden.

 40. Belyser verkligheten i dagens Sverige
  Katarina Larsson, 15 mars 2018

  Är glad att det fortfarande finns människor som Katerina som vågar lägga fram fakta och skriva om den sanna situationen i Sverige.

 41. En viktig bok i dessa tider
  Majlis Kristina Hed, 15 mars 2018

  Det är så här det är i Sverige och det bli bara värre Katerina har så rätt hon är en modig kvinna fått utstå så mycket för hon sagt sanningen

 42. Modig kvinna.
  Helena Nyström, 15 mars 2018

  Katerina är en modig kvinna som vägrar låta sig tystas och ger en röst till alla som tänker och ser samma saker i Sverige. Skriver dessutom bra med.

 43. Modig författare!
  Kajsa Åstedt, 15 mars 2018

  Denna bok behövs i Sverige idag när en duktig författare bojkottas för sina tankar och funderingar.Hon är modig men får betala ett högt pris.Bra att Bokus inte följer drevet!

 44. En fantastisk bok
  Maria, 15 mars 2018

  Denna bok skriver om Sverige utan skygglappar. Hur vi skulle kunna ha det om vi fick tala sanning om vad som händer i samhället. Hur länge får vi göra det? Läs!

 45. Läs den!
  Kai Virihaur, 14 mars 2018

  Om du ännu tror på vad makthavarna säger, läs då denna bok. Författaren trodde att vi hade yttrandefrihet i Sverige men när hon yttrade kritik mot samhällsutvecklingen i en tv-intervju utomlands blev hon offentligt tagen i örat av självaste statsministern, i gammal öststats-stil, och dessutom utsatt för en hatstorm från regimtrogna vänsterkretsar.
  Och sedan rullade det på. Men Janouch lät sig inte skrämmas till tystnad...

 46. En viktig nutidsskildring
  Tonton, 3 mars 2018

  Alla som kallar sig demokrater bör absolut ta del av denna beskrivning som visar hur skutan Sverige vrids åt sin egen undergång...

 47. Frihetens röst
  Willy Salomonsson, 3 mars 2018

  Katerina är en modig kvinna som vägrar låta sig tystas av etablissemanget.
  Hon är den lille mannens röst i den allt smalare åsiktskorridoren.
  Boken är viktig i en tid då allt fler skräms till tystnad och man inte öppet vågar ha andra åsikter än de som proklamerats av "eliten".

 48. Årets viktigaste bok.
  Mange Andersson, 2 mars 2018

  Mycket välskriven bok som alltid utav Katerina Janouch.

  Valåret 2018 mest viktiga bok om hur saker & ting inte fungerar i dagens Sverige.

Visa alla 48 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch