Balthazars droppar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2021-11-25
Upplaga
1
Förlag
Lundberg Media
ISBN
9789198726909
Balthazars droppar (kartonnage)

Balthazars droppar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2021-11-25
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kriminalkommissarie Albin Helmersson blir svårt sjuk av en virussjukdom som visar sig härstamma från ett biologiskt stridsmedel. Enda chansen för honom att överleva är en benmärgstransplantation från en nära släkting. Men då Albin som spädbarn under skumma omständigheter adopterades från Sydamerika och inte har några kända släktingar är utsikterna dåliga. Ett nyhetsreportage från Amazonas djungel ger dock Albins adoptivsyster Linda oväntat hopp, och hon beslutar sig för att bege sig på en farofylld resa till ett land i inbördeskrig i ett försök att rädda sin brors liv.

Samtidigt börjar Albins kollega, kriminalinspektör Janne Lindmark, utreda om någon medvetet smittat hans arbetskamrat med ett dödligt virus. Spåren efter viruset leder även Janne till andra sidan Atlanten och till en komplicerad och riskfylld utredning.

I sin första skönlitterära bok tar fysikern Patrik Norqvist med er på en dramatisk och nervkittlande resa där två parallella berättelser vävs samman, och där en stark kriminell organisation med internationella kopplingar visar sig styra över enskilda människors liv.

Patrik Norqvist är doktor i rymdfysik vid Umeå Universitet och folkkär TV-expert i bl.a SVT's Fråga Lund och TV4's Nyhetsmorgon. Han har tidigare gett ut böckerna "Fysik i Vardagen" och "ABC-bok för fysiknyfikna".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Balthazars droppar
 2. +
 3. 419 timmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt 419 timmar av Dag Öhrlund (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Balthazars droppar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda men läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 januari 2022

  Hade lite svårt att komma igång att läsa boken. Kanske för att jag var lite rädd för att inte gilla den. Men ack så fel jag hade. Det här är en spännande berättelse där det händer saker hela tiden.

  Det är två parallella historier som vävs samman där vi stöter på såväl ett dödligt virus, som jakten på en okänd bror. Vi får en dos av droger, av kriminalitet och dessutom mord.
  En lättläst bok som flyter på bra och man vill ju nästan inte pausa läsningen för man vill ju veta vad som ska hända....

 2. Bra story men irriterande småfel
  Lakrits, 15 december 2021

  Storyn är väl berättad och boken är klart underhållande. Dock förekommer ett antal irriterande småfel som skulle mått bra av en redaktörsgenomgång.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Patrik Norqvist

 • Fysik i vardagen : 266 vardagsmysterier avslöjade över en kopp kaffe

  Maria Hamrin, Patrik Norqvist

  Många av oss har säkert undrat över varför smörgåsen alltid faller med smöret neråt, varför himlen är blå, varför duschdraperiet alltid sugs in mot kroppen när man duschar eller varför det är så svårt att öppna frysen andra gången. Dessa och 262 a...

 • ABC-bok för fysiknyfikna

  Petter Minnhagen, Patrik Norqvist, Krister Wiklund

  Hjärnmassage i bild och text för läsare mellan 12 och 100 år. Ett naturvetenskapligt alternativ till "Far ror och mor är rar". Frågor som "Hur sant är sant?", "Hur stort är stort?", "Hur tomt är tomt?", &quo...