Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2023-12-06
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Sanna Arvidsson Milton
Originaltitel
Stolen Focus
Dimensioner
216 x 141 x 22 mm
Vikt
458 g
SAB
Dodb
ISBN
9789198809916

Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-12-06
294
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det här är en lättläst och välskriven bok om den oerhört viktiga förmåga som du och dina vänner kanske råkat ge bort till Apple, Microsoft eller Tiktok. Du har ett liv att leva! - Akademibokhandeln Borås City

"Jag vågar lova att Stulet fokus kommer att bjuda på en rad aha-upplevelser och att bokens historiska perspektiv ger dig en djupare förståelse för varför vi hamnat där vi är." - Anders Hansen, psykiatriker och författare

Forskning visar att kontorsarbetare numera endast kan hålla fokus på en arbetsuppgift i tre minuter. För studenter är motsvarande siffra 65 sekunder.

Journalisten och författaren Johann Hari har rest världen över och ägnat tre år åt att ta reda på vad som har hänt med vår uppmärksamhet. Genom intervjuer med experter och forskare har han spårat orsakerna till en av de största utmaningarna som vårt samhälle står inför idag - koncentrationskrisen.

Vi tror att vår oförmåga att koncentrera oss är vårt eget fel. Så är det inte. Mäktiga krafter i vår omgivning har stulit vårt fokus och försämrat möjligheterna att nå djup koncentration. Johann Hari beskriver i den här boken de tolv orsakerna till vår bristande uppmärksamhet och visar hur vi måste gå samman och kämpa för att återfå vårt fokus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Föräldrar och lärare - läs
  Anders Lidvall , 26 mars 2024

  Ger en djupare förståelse varför vår uppmärksamhet försämras radikalt.
  Finns fler böcker som tangerar ämnet, men denna bok berör mer känslomässigt och ger en otrolig aha-känsla. Dags att agera om vi inte ska tappa platsen som kunskapsnation helt och hållet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johann Hari