Brandgatan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-03
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726097153

Brandgatan E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-06-03

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det är tidigt 1900-tal, och hos sömmerskan i Brandgatan finns två antika miniatyrer. En föreställer kung Salomo, omgiven av ett hov av män och djur. Men vid sidan av denna mytomspunna konung finns någon vars titel är oss lika välkänd, drottningen av Saba. Denna gåtfulla drottning, som kom från den kända världens yttre gräns för att ge gåvor till Solomon, är i miniatyren omgiven av kvinnor, som verkar fängslade av hennes lysande gestalt.

Sömmerskan begrundar miniatyren under sitt arbetes gång. Dörrarna i hennes verkstad slår runt omkring henne, när andra kvinnor kommer och går. Snart börjar ett litet följe samlas, med sömmerskan i mitten, och det dröjer inte länge förrän hon själv blir drottningen av Brandgatan.

Annalisa Forssberger (1906-1988) är en av de stora författarna ur sin generation. Hon har både gjort sig känd som arbetarförfattare och hembygdsförfattare. Med ett hyllat författarskap som sträcker sig över fem decennier har Forssberger säkrat sig en framträdande plats i svensk litteraturhistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annalisa Forssberger