Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2018-11-07
Upplaga
1
Förlag
Saga Egmont
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
307 g
SAB
Lz Andersson, Ingeborg
ISBN
9788726109306
Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson (häftad)

Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson

(17 röster)  |  Läs 16 recensioner
Häftad Svenska, 2018-11-07
147
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.

'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.

När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor."

Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson
 2. +
 3. Mammas svek : den sanna historien om ett fruktansvärt brott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mammas svek : den sanna historien om ett frukta... av Anne-Britt Harsem (inbunden).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Det kom för mig i en hast : historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Majsan, 17 januari 2020

  Lästes ut snabbt men lämnade djupa spår...tänker ofta på Ingeborgs öde och alla i hennes närhet som fick leva med detta resten av sina liv

 2. Välskriven och gripande
  Christer Johansson, 8 december 2019

  Jag sträckläste Maria Bouroncles debutbok "Det kom för mig i en hast". Tyckte mycket om den; välskriven, intressant och levande. Kändes nära och på riktigt. Vilken research och vilket livsöde! Gärningen att mörda sina barn tycks som en obegriplig mardröm men i det katastrofala visar sig människan Ingeborg och hur hon försöker leva vidare. En gripande och bra bok vill man inte sluta läsa, det här är en sådan.
  Christer Johansson

 3. Så imponerande!
  Olle H, 26 november 2019

  Jag har läst 'Det kom för mig i en hast' av Maria Bouroncle. Jag är mycket imponerad. Det är en sådan ofattbart sorglig händelse som författaren berättar. Det jag imponerades så av var bokens miljöskildringar. Så målande beskrivet att man som läsare känner det som att man är med på plats i historien och kan betrakta det som händer. Maria Bouroncle måste ha gjort kopiöst med research, inte bara kring mentalvården vid den tiden utan också om hur vardagen såg ut för människorna som levde i byn V... Läs hela recensionen

 4. Gripande och välskrivet
  Karin Färnlöf, 18 oktober 2019

  En fantastiskt välskriven och märkligt varm roman, trots den hemska händelse den utgår ifrån. Miljöer och karaktärer som kommer en inpå livet. Rekommenderas varmt!

 5. otroligt gripande

  En gripande sann berättelse om barnmörderskan Ingeborg som 1929 döda sina tre barn.

  Det kom för mig i en hast Historien om barnmörderskan Ingeborg Andersson är skriven av Ingeborg systers barnbarn Maria Bouroncle.

  Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror.

  Vad som hände den där dagen har varit en väl förborgad hemlighet. Undangömt i sku... Läs hela recensionen

 6. Vilket livsöde
  Anna , 1 maj 2019

  Gripande historia om psykisk sjukdom, en tragedi som drabbat många inblandade, skriven med en varm och egen berättarröst. Trots det tunga ämnet känns boken märkligt lätt och författaren lyckas verkligen fånga människan Ingeborg. En historia som tystats ned och legat begravd i många år nystas varsamt upp med stor respekt för alla inblandade, inte minst Ingeborg själv. Boken är verkligen skriven ur hennes perspektiv och man följer med spänning hennes väg genom både rättsväsende och psykiatri på... Läs hela recensionen

 7. En bok jag inte velat vara utan!
  Eva J, 14 april 2019

  En varsam beskrivning av en mycket tragisk händelse. Därtill fick jag mängder av kunskap om 30-talets Sverige. Kvinnofängelse och mentalvård i ett nytt ljus.
  Tacksam att ha fått komma så nära dessa människor. Min mor är född samma år som lilla Lucia och många människor hade en relation till de berörda familjerna. Människors förmåga till förlåtelse och förståelse (i den mån det går) är det som satt sig djupast.
  Och de många olyckliga omständigheter som ledde fram till tragedin har gripit mig djupt. Tack Maria för att du skrev boken!

 8. Viktigt tidsdokument!
  Andrea Behmrell, 29 januari 2019

  Den här boken behandlar förstås ett tungt och svårt ämne, men på ett bra sätt tycker jag. Och det är enormt viktigt att belysa psykisk ohälsa och den problematik omkring den sjuke som drabbar många. Det här är sånt som måste upp i ljuset, granskas, diskuteras och få mer förståelse och acceptans om att det finns och behöver utvecklas.
  Jag tycker Maria ger Ingeborg och inte minst barnen sina värden tillbaka. Boken är värdig och förklarar och ger oss människorna bakom det här tragiska ödet. ... Läs hela recensionen

 9. En hjärtskärande berättelse
  Kristina, 17 januari 2019

  Berättelsen hugger tag i läsaren från första sidan och det är svårt att lägga boken ifrån sig. Maria Bouroucle berättar den tragiska historien om hur Ingeborg Andersson dödade sina barn med en sådan inlevelse att Ingeborgs senare öde skär i hjärtat. En riktigt bra bok som lämnar läsaren med en önskan om att få veta mer om Ingeborg och hennes familj.

 10. Gripande drama
  Mikael Andersson, 15 januari 2019

  Tack för en mycket välskriven bok! Man känner för huvudpersonen och dessutom lärde jag mig mycket om 1930-talets Sverige. Blev förvånad över hur human såväl kriminal- som mentalvård ändå var.

 11. Stark debutant om ett gripande kvinnoöde
  Lena Holmestig, 10 januari 2019

  "Det kom för mig i en hast" gav mig så många tankar om hur vi stöttade våra psykiskt sköra medmänniskor då - på 1930-talet - liksom stöttar nu när vi skriver 2019. Under läsningen ställde jag mig flera gånger frågan: Är det verkligen så stor skillnad? För nära nog varje vecka ser och hör vi i media, om tragiska fall när allt går fel, och där vi andra helt missat att se att hjälp behövs. Och när det drabbar oss nära, vad finns det för stöd då?
  Det är välskriven bok om ett gripande och tota... Läs hela recensionen

 12. En bok som var svår att lägga från sig
  AnnaÖH, 7 januari 2019

  Händelsen är fruktansvärt tragisk och ofattbar men Maria Bouroncle lyckas ändå få oss att förstå bakgrunden. Att hon dessutom vävt ihop berättelsen med hur Ingeborg behandlades inom fångvården efter morden och senare på Resta gör det till en bladvändare. Och Ingeborgs brev till Artur är gripande.

 13. Boken om en sann tragedi man kommer att minnas
  Anita Fridén, 4 januari 2019

  Boken är mycket välskriven och fängslar direkt ... man har svårt att sluta läsa och när man var tvungen att göra pauser så var man så inne i spänningen och längtade efter att hänge sig åt läsningen igen. Tack för bästa boken som jag rekommenderar till alla mina vänner.

 14. Vem var hon barnamöderskan Ingeborg?
  Lisa Byegård, 10 december 2018

  Du hamnar rakt in i berättelsen. Språket är levande och berättelsen talar rakt in i själen. Vem var hon barnamörderskan? Sakta växer porträttet fram av en kvinna vars öde man har svårt att inte beröras av. Boken ger en inblick i en del av vår psykiatris framväxt och dess förhållande till kriminalvården vid dess samtid. Boken grundas på en verklig händelse och handlar författaren Maria Bouroncle mormors syster. Händelsen var framtill 1999 okänd för henne och framtagandet av fakta såsom brev, j... Läs hela recensionen

 15. Lovande debut!
  Anders Rosen, 10 december 2018

  Inledningen är lysande. Den sätter tonen för hela berättelsen och sedan vill man inte sluta läsa! Språket är imponerande genomarbetat och trovärdigt för att vara en debut. Man behöver absolut inte vara intresserad av släktforskning för att ha behållning av boken utan den kan läsas som en historisk roman om hur det gick för kvinnor som begick det mest fruktansvärda brott som en kvinna kan begå.En klar trea och ett författskap som det ska bli spännande att följa!

 16. Ett människoöde.
  Kiroks, 9 december 2018

  En tystad historia blir berättad på ett starkt och välskrivet sätt, jag kunde inte lägga ifrån mig boken förrän jag kom till slutet!

Visa alla 16 recensioner

Bloggat om Det kom för mig i en hast : historien om ...