Den amerikanska flickan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2006-01-01
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789100110123
Den amerikanska flickan (pocket)

Den amerikanska flickan

roman

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-01-01
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2005!Av författaren till Underbara kvinnor vid vatten!

Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig. Från denna händelse strålar berättelserna i romanen ut, bakåt och framåt i tiden - till och från olika platser, med Trakten som knutpunkt. Historien om Den amerikanska flickan går som en ibland skimrande vacker, ibland dov och mörk tråd genom tiden - det vävs rykten om den, viskas, fantiseras... Och när Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar nosa på historien och ger sig in på att rekonstruera den slutar det med en ny tragedi. Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar, och om musik. Den är också en berättelse om tid och plats från 1950-tal till framtiden och om arkitektur och längtan; längtan som arkitektur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den amerikanska flickan
 2. +
 3. Vem dödade bambi?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade bambi? av Monika Fagerholm (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den amerikanska flickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt!
  Anna, 30 november 2008

  En av de bästa böcker jag läst de senaste åren!

  Jag sögs omedelbart in i Doris och Sandras fantasivärld med sina ohämmade lekar, deras märkliga och ganska grymma livsöden, älskade berättelsens mörka undertoner, fascinerades av historien, alla de udda personligheterna och Trakten, platsen där allt utspelar sig. Hoppen fram och tillbaka i tiden, alla återkommande citat och ledtrådar till sanningen och vad som komma skall, gör berättelsen väldigt suggestiv och boken svår att lägga ifrån... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk
  Jenny, 18 oktober 2008

  En av de bästa böcker jag läst. Många upplever språket svårläst, men jag tyckte det var helt underbart med låtreferenser, upprepningar och ordvrängerier. Jag ser med stor glädje fram emot uppförljaren!

 3. Nja...
  Helena, 9 februari 2008

  Jag har försökt tre gånger att läsa den men det går inte!! Tänkte att man kommer nog in i den, men det gjorde jag aldrig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Monika Fagerholm

Övrig information

Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig.
När Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar nosa på historien och ger sig in på att rekonstruera den slutar det med en ny tragedi.
Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar, och om musik. Den är också en berättelse om tid och plats från 1950-tal till framtiden och om arkitektur och längtan; längtan som arkitektur.