Änglar och demoner (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
557
Utgivningsdatum
2009-01-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
Angels and Demons
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789100123222
Änglar och demoner (pocket)

Änglar och demoner

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-01-27
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan. De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta. Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den säreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata räddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraårigt spår, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, väntar. Spåret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler. Förhoppningsvis ända fram till den hemlighållna plats som bär på Vatikanens kvarvarande möjlighet till överlevnad.

Dan Brown har sedan genombrottet med sin fjärde roman Da Vinci-koden varit världens mest läste författare. I dagsläget (i oktober 2004) har Da Vinci-koden sålt i 18 miljoner ex världen över och nästan hela försäljningen har skett i inbundet originalutförande. Ingen annan vuxenroman har sålt lika mycket under en sådan tidsrymd!

Da Vinci-koden innehöll huvudpersonen Robert Langdons andra äventyr. Följ med på hans första. Änglar och demoner överträffar Da Vinci-koden i genren makalöst underhållande spänning. I USA har Änglar och demoner lyckats med det unika konststycket att vara toppsäljare som inbunden och pocket -- samtidigt! 8 miljoner ex beräknas den totala försäljningssiffran i USA just nu till.

Huvudbok i Månadens Bok och Bonniers Bokklubb -- samtidigt!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Änglar och demoner
 2. +
 3. Da Vinci-koden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Da Vinci-koden av Dan Brown (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Änglar och demoner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dan Brown
  Lia, 26 augusti 2016

  provade en bit och får ingen känsla alls för boken.
  handlingen ointressant för ögon. rena sömnpillret..
  första och sista bok för mig.

 2. Rekomenderas
  fredrika johansson, 24 juni 2014

  Superb bok som verkligen rekomenderas. Välskriven och intressant med många historiska fakta, för den som är intresserad av religion och historik är denna en perfekt läsupplevelse.

 3. Bra och spännande
  Moshe Peretz (Malmö), 1 mars 2014

  Brown briljerar i Änglar och Demoner.
  Läste boken på plats i Rom - vilket ökade spänningen extra mycket.
  När jag satt och drack kaffe på Piazza de Poppolo så väntade jag bara att Langdon (a.k.a Tom Hanks) skulle komma springande...

  Oerhört välskrivet, detaljrikt och spännande.

 4. Superfin deckare!
  Elizabeth Blom, 7 februari 2014

  Jag älskar Dan Brown och alla hans böcker! Så mycket spänning, så mycket detaljer och fantastiska beskrivningar av platser där han kan finna ledtrådar och slutligen avslöja vem gjorde vad! Fantastisk!

 5. nice
  tobias, 19 november 2010

  Bok med mycket hög spänningsfaktor och mycket bra flyt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Dan Brown