Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Leif GW Perssons memoarer (del 2)
Antal sidor
542
Utgivningsdatum
2018-06-29
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
690 g
SAB
Lz Persson, Leif G. W.
ISBN
9789100137694
Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv (inbunden)

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv

(138 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-06-29
210
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Detta är historien om hur Gustavs grabb, Professor Wille Vingmutter, blev Professor Leif GW Persson. Om hur en dröm om ett liv som Mästerdetektiv blev till en karriär i att studera och lösa brott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv
 2. +
 3. Gustavs grabb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gustavs grabb av Leif G W Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och intressant.
  Jan Bergman (Täby), 6 mars 2019

  En mycket lättläst, rolig och intressant bok. Ger viss insikt i det byråkratiska statliga och utbildningssystem vi har i Sverige.
  Riktigt roligt att läsa om tiden i skolan. En uppföljning av "Gustavs grabb"
  Avsnittet med den akademiska perioden är möjligen lite tung.

 2. Öppenhet och stringens.
  Catharina Lindgren, 29 januari 2019

  En njutning att läsa - från första till sista sidan. Boken ger en saklig inblick i polisarbete på olika nivåer och i olika situationer. Självkännedomen hos GW visar på främst de goda men även mindre goda sidorna hos honom. Hans analytiska och intellektuella förmåga är beundransvärd.

 3. Läsvärd

  Med sitt torra sätt att berätta, så har han återigen gjort det. En bra bok, och dessutom med lite analyser om gamla brott som den äldre medborgaren minns och kanske undrat över.

 4. Ännu inte läst färdigt boken.
  Bruno Appelgren, 24 september 2018

  Av så mycket jag hunnit läsa, tycker jag boken är underhållande. Som oftast när det gäller böcker av Leif G W Persson.

 5. Tröttsamt
  Eva Sjölund, 4 september 2018

  En långrandig bok där man får vet hur duktig han alltid varit. Avsnitten om hans tid vid FBI är intressant men mycket är en upprepning från "Gustavs grabb". Köpte boken av gammal vana nästa gång ska jag läsa recensionerna.

 6. tråkig
  Mats Linder, 27 augusti 2018

  En långrandig, pratig och skrytsam bok. Vissa kapitel intressenta, men som helhet tråkig. Ingenting om han vänskap med Guilleou. Inte direkt någon bladvändare.

 7. Ruggigt bra!
  Jan Carlqvist, 27 augusti 2018

  Jag upplever det här som en mycket ärlig bok, full av sanningar, erfarenhet och klokskap. Vi som har levt under samma tidsperiod som Leif fascineras ändå av hans sätt att sammanfatta vad som hänt på ett sätt som är imponerande. En bok fyĺld av humor, självrannsakan och självinsikt. Och så spännande - och upprörande - med alla rättsfallen! En yngre läsare har kanske inte samma referensramar, där blir allt historia, men det hela blir en fantastisk läsupplevelse. Rekommenderas varmt!

 8. Bästa berättaren
  Agnes, 15 augusti 2018

  Ett intressant liv, ett händelserikt liv, ett liv med dramatik i samhällets toppskikt. Berättaren får språket att bara flyta på, det går inte att lägga undan boken fast man vet var berättaren finns idag.

 9. bra biografi
  kjell jegefors, 15 augusti 2018

  En förhållandevis ärlig och utlämnande beskrivning av ett yrkesliv. Första delen var en sammanfattning av Gustavs pojke och den delen kunde ha varit ngt kortare. Dessutom fanns en stor grad av självhävdelse som framkom alltmer i slutet. Men i övrigt bra, rappt och bra skrivet. Svenska språket bra behandlat.

 10. Overkill
  Justine13, 30 juli 2018

  Den närmast imbecilla publicitet som öses över GW, med hans goda minne, hans säljer sig till högstbjudande, gör att man knappt orkar läsa hans böcker längre. Han röstas till och med fram som den granne(sic!)man helst vill ha. En översittare och vapenmupp med alkoholproblem vill man helst ha nära sig. Suck. Huka er gubbar och kärringar. Snart laddar han om... Vad kan inte att sitta i direktsändning i över 30 år göra för ens marknadsföringsmöjligheter. Förra boken om hans pappa Gustav var läsvä... Läs hela recensionen

 11. läsvärd
  Hans Jacobsson, 25 juli 2018

  GW:s senaste bok är en mycket trevlig bok att läsa. Den kunde dock bantats ner en del eftersom det blir lite för mycket av alla kriminalpolitiska utredningar som staplas på varandra. GW är som vanligt bäst när han blir personlig och blottar sårbarheten i sin själ.

 12. Årsbarn med GW
  Kerstin Hellgren, 18 juli 2018

  Födelsepresent till en mycket god vän som gillar GW. Hon ger den 5 stjärnor. Jag står på tur att läsa och jag tycker också mycket om GW.

 13. Väntar på nästa
  Pellegrim, 13 juli 2018

  Som vanligt är det med förväntan jag ser fram emot nästa av hans böcker. Hans sätt att skriva är hans eget. Han ör en mästare på att knyta ihop till synes lösa ändar och är dessutom inte rädd för att lämna ut djupt personliga omständigheter. Undra på att han beskrivs som "folkkär"!

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Leif G W Persson