Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2015-03-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
The Husband's Secret
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
615 g
SAB
Hce
ISBN
9789100141417
Öppnas i händelse av min död (inbunden)

Öppnas i händelse av min död

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-10
194
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever...

Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes liv är välordnat och det är också hennes hem. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla där hennes man sparar gamla kvitton. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul är på tjänsteresa men när han ringer berättar Cecilia om brevet, han avfärdar det och ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa, eller? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig...

Internationella succéförfattaren Liane Moriarty har skrivit en gripande, tankeväckande roman. Hon berättar om ett äktenskapsdrama med också om flera personers livsdramer. Den brännande frågan är: Hur väl känner vi egentligen den vi lever med?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öppnas i händelse av min död
 2. +
 3. Tre önskningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre önskningar av Liane Moriarty (pocket).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Öppnas i händelse av min död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande roman
  Maja, 9 oktober 2015

  En lättläst roman som samtidigt är lite tankeväckande. Hur skulle man själv reagera...? Något att rekommendera till en bokcirkel kanske?

 2. Öppnas i händelse av min död
  Agneta Edberg, 12 maj 2015

  En vardagsnära, finurlig handling som överraskar ibland: dels med småroliga beskrivningar och ibland ganska oväntade händelseförlopp. Dock ter den sig ibland som en aning stereotyp; en känsla som uppstår när man som läsare tvingas igenom Moriartys tvångsmässiga integrering av sexscener, vilka i mitt tycke mera irriterar än tillför något till historien. Detta är inte frigjordhet, det är kommersiellt övergrepp på en bra historia. Rekommenderas dock varmt. Kanske bättre att läsa på engelska?

 3. besviken
  Nina, 28 april 2015

  Jag trodde denna bok skulle vara bättre eftersom det talas så mycket om den....jag tyckte den var välskriven men ordinär!

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 24 mars 2015

  Vissa böcker går rakt in i hjärtat, och det gjorde verkligen den här boken. Den gick inte bara in i hjärtat, utan även in i magen och in i hjärnan.

  Det är en otroligt stark bok, som är fantastiskt välskriven. Väldigt oförutsägbar är den också. Och mycket, mycket gripande och rörande.

  Det är flera äktenskaps- familje- och livsdramer i boken. Och den stora frågan i boken är, precis som det står i beskrivningen av boken, "Hur väl känner vi egentligen den vi lever med?". Och ä... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Öppnas i händelse av min död