Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Marstrandserien (del 6)
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2016-05-02
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
221 x 143 x 36 mm
Vikt
674 g
SAB
Hc
ISBN
9789100145033
Vågspel (inbunden)

Vågspel

(39 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-02
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man inklusive krigsministern Lord Kitchener. Första världskriget pågår och enligt ryktet var fartyget på väg med dyrbar last till Ryssland när det gick på en tysk mina. Många är dykarna som med livet som insats försökt finna och bärga Hampshires mytomspunna skatt.

Nästan hundra år senare hittas en segelbåt drivande utanför samma kust. På däck finner man blod och andra spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad dykare hemmahörande i Marstrand. När det står klart att det var Bo själv som seglat båten beger sig kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollega Folke till Orkney för att bistå polisen i utredningen. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som hänt blir kopplingarna mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt starkare. En dykexpedition vid vraket på sjuttiotalet höll på att sluta i katastrof och av någon anledning har Bo Stenman gjort sig ovän med många av sina tidigare dykarkollegor.Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler från Marstrand i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vågspel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vågspel

  Jag har läst den tidigare och nu ska ge bort den!
  Jag tycker mycket om Ann Rosman och läser allt hon skriver.

 2. Intressant välskriven bladvändare
  Hans von Euler-Chelpin (Stockholm), 29 augusti 2016

  Förutom den spännande storyn är jag imponerad av den research som Ann Rosman har gjort inom såväl historia, geografiskt som dyktekniskt. Boken är späckad med insiktsfulla fakta, beskrivningar av dykarens arbete, vardag och risker. Ann Rosman förflyttar mig nästan fysiskt till de karga skottska öarna.

 3. En välskriven roman!
  Anne-Christin Skånberg, 10 augusti 2016

  Ann Rosmans romaner är alltid lika spännande och välskrivna! Denna bok är genomtänkt, man släpper den inte förrän sista bladet är läst!
  Anne Skånberg

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 24 juli 2016

  Vågspel är den sjätte boken av Ann Rosman i serien om polisen Karin Adler och hennes kollegor i Marstrand. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och här är en länk till den senaste boken, Havskatten.

  Jag har tyckt om alla Ann Rosmans böcker, och jag tycker mycket om att hon väver in historiska händelser i en parallell handling med händelser i nutid.

  Den här boken utspelar sig i nutid, och på sjuttiotalet, och inte i Marstrand som i dom tidigare böckerna, utan på Ork... Läs hela recensionen

 5. Vågspel av Ann Rosman

  Jag tycker mycket om boken för:
  - dess intressanta och spännande innehåll
  - kopplingen mellan dåtid och nutid (typisk för Ann Rosman)
  - tydliga beskrivningar av personernas karaktärer
  - berättande och målande bilder av landskapet på Orkneyöarna (jag fick lust att resa dit)
  - ett vårdat men även lättsamt språk (också typiskt för AR)
  - den oväntade upplösningen

  Jag har läst samtliga av Ann Rosmans böcker. Först på grund av att de handlar delvis om Marstrand, som... Läs hela recensionen

 6. Vågspel
  gallfeber, 10 juni 2016

  en av Ann Rosman bättre böcker efter Mercurium o Porto Franco!! Tycker att hon beskriver historien om platser så fint o detaljerat samt att man fick veta riktigt detaljerat om hur det är att uppleva havet u ytan. Jag har aldrig vart intresserad av dykning tycker att det verkar hemskt o mörkt, men med denna bok läst så skulle jag kunna tänka mig att pröva på dykning. En mycket bra bok rekommenderas varmt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ann Rosman