Mr Mercedes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mr Mercedes (del 1)
Utgivningsdatum
2015-05-15
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Boo Cassel
ISBN
9789100152420
Mr Mercedes (e-bok)

Mr Mercedes E-bok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-05-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.

Månader senare kan den nypensionerade och deprimerade kriminalaren Bill Hodges fortfarande inte släppa fallet med "Mr Mercedes", mördaren som lyckades fly. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Hodges inser att Mr Mercedes kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska han lyckas förhindra en ny katastrof?

Mr Mercedes är Stephen Kings första renodlade thriller och en hyllning till den hårdkokta noir-genren.

"På ett plan är Mr Mercedes ett mästerligt konstruerat exempel på den klassiska kamp-mot-klockan-thrillern. På ett annat är det en roman med djup och karaktär, genomsyrad av all den briljans som King förgyller sin roman med. Detta är en bedrift, rik, klangfull och utomordentligt läsvärd av en man som kan skriva i vilken genre han än väljer."
The Wall Street Journal


Översättare:Boo Cassel,
Omslagsformgivare:Miroslav Sokcic
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mr Mercedes. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 5 juni 2015

    Min absoluta favoritförfattare, sedan fyrtio år tillbaka, gör mig aldrig besviken, oavsett vilken genre han skriver i, och vad böckerna handlar om.

    Den här boken, "Mr Mercedes" klassas som Stephen Kings första renodlade thriller. Och det är en bok som är helt utan skräck och övernaturliga inslag. Utan boken kan väl kallas en thriller, en kriminalroman, eller en roman.

    Boken är tydligen den första fristående boken i en planerad trilogi, och det gör mig glad, för då vet jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King