Reformera islam (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2015-04-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
197 x 125 x 19 mm
Vikt
323 g
SAB
Cmdd.08
ISBN
9789100154387

Reformera islam

(17 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-04-22
243
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sin nya bok argumenterar Ayaan Hirsi Ali för att en reformation kan få slut på terrorismen, den sekteristiska krigföringen och förtrycket av kvinnor och minoriteter som varje år kräver tusentals liv. Hon uppmanar västvärlden att inte längre söka försoning med de radikala islamisterna och att sluta kalla dem som opponerar sig mot dem för islamofober. Uppmärksamheten borde riktas mot de reformsinnade muslimerna, inte det fria ordets fiender. Med briljant skärpa vädjar denna karismatiska och kompromisslösa författare för en fredlig förändring och en ny tolerant attityd över hela världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Reformera islam
 2. +
 3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Reformera islam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är snedvriden
  Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

  Boken är skriven för att trycka ned islam. Den tar bara upp det dåliga med religionen och utelämnar helt det som är bra.

 2. En obehaglig sanning av en avfälling

  Ayaan Hirsi Ali har lyckats åstadkomma vad ungdomens "kristendomsundervisning" helt dolde. En förståelse för vad Islam står för. De flesta muslimer jag mött skulle säkert inte bli accepterade av Daesh (IS) som rättrogna, men boken förklarar hur uppfostran och socialt grupptryck bygger förutsättningar för rekryteringen av IS-krigarna och deras supportrar. Frågan är bara om de muslimer som måste ta till sig hennes budskap är förmögna att tänka om.

 3. Angelägen kunskap och aktuell appell.
  Hjalmar, 6 januari 2016

  Lättläst, mycket informativt om islam och dess historia. Man begriper lättare hur radikal islamism har uppstått. Hennes recept för att minska spänningarna mellan islamska länder och västerlandet är en inre reformering av islam. Hon har välunderbyggda åsikter, dels från de egna smärtsamma erfarenheterna, dels från litteratur, avhandlingar och originalartiklar i akademiska världen. Finns ca 250 litteraturanvisningar i slutet av boken.

 4. En upplyssande bok

  Hon är mycket insatt i ämnet, och vet vad hon pratar om. Hennes förslag och resonemang kan leda att många muslimer börja tänka logiska; däremot tväckar jag om det kan leda direkt reformation inom islam. Det är t ex inte många muslimer som kan acceptera att profeten skulle ohelig förklaras, snarare är det folket som först reformeras genom utbildning och politik. Dessutom är boken informativ till icke muslimer.

 5. Skrämmande viktig bok. Väl skriven.
  Susanne Baden, 24 juni 2015

  Denna boken kan vara början på en viktig reformation av islam. Den är kärnfull, lättläst men ej ytlig. En trovärdig insiderberättelse.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ayaan Hirsi Ali