Den som finner (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mr Mercedes (del 2)
Utgivningsdatum
2016-05-20
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789100159115
Den som finner (e-bok)

Den som finner E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-05-20

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den som finner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 juni 2016

  Boken Den som finner är den andra boken i en trilogi. Den första boken, Mr Mercedes, läste och recenserade jag för ungefär ett år sedan. Och den tredje och avslutande boken, Sista vakten, kommer ut på svenska redan om drygt fyra månader, i oktober 2016.

  Så här skrev jag om den första boken i serien, Mr Mercedes:

  "Min absoluta favoritförfattare, sedan fyrtio år tillbaka, gör mig aldrig besviken, oavsett vilken genre han skriver i, och vad böckerna handlar om.

  Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King