Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2017-05-02
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
494 g
SAB
Lz Liman, Lina
ISBN
9789100161231
Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism (inbunden)

Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism

(45 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-02
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En del av mig dog. En annan del började äntligen, äntligen leva." I 32 år lever Lina Liman med autism utan att veta om det. Men att något är fel vet hon. Hon lär sig att fejka för att passa in, spela vanlig, ända tills det inte går längre. Konsten att fejka arabiska är en berättelse om vanmakt och utanförskap, men också om hur Lina till sist hittade förklaringen som fick allt att falla på plats, och om hur en diagnos kan förändra livet i grunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism
 2. +
 3. Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna av Lotta Borg Skoglund (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. NPF
  Shanti Antonsson, 19 mars 2023

  Läsvärd bok för alla som har behov av att förstå autism. Författaren Lina Liman beskriver med inlevelse hur det kan vara att leva med autism varje dag.

 2. Gripande
  Veronika Rylander Meijer, 13 september 2021

  Samhället vet fortfarande för lite om autism. Läs Linas tragiska öde och hennes väg till förståelse och ett bättre liv. Gripande bok!

 3. En bok som berörde mig starkt.
  Mona Olsen, 20 april 2019

  Vilken extrem uppförsbacke Lina Liman var tvungen att kämpa i under många år! Ibland var det så tufft att jag måste lägga boken åt sidan och vila, innan jag orkade läsa vidare. Och man tror kanske att vården ska hjälpa. Ibland kan det vara tvärtom, när kunskap och rätta rutiner saknas.
  Lina berättar insiktsfullt vad autism innebär i hennes fall; att vara högfungerande med autism, känslig och empatisk. En mycket lärorik bok som vidgar vyerna.

 4. Mycket bra bok om kvinnor/flickor med autism
  Cecilia, 11 januari 2019

  Välskriven, djupt berörande bok om autism hos begåvade och, på ytan, välfungerande kvinnor. Även mycket bra lärobok om autism i allmänhet.

 5. Bästa bok jag läst på väldigt länge!
  piäjtch, 9 juli 2018

  Gripande, tragisk, igenkännande och fascinerande berättelse om hur man kan bli missad, feldiagnostiserad och felbehandlad i dagens psykvård. Alla terapeuter, psykologer, läkare inom barn- och ungdomspsykiatri, samt alla andra människor borde läsa denna bok!

 6. Mycket angelägen och välskriven bok!
  Stefan Freccero, 23 november 2017

  En mycket levande skildring av autism Aspbergers som ger anledning till reflektion över sitt eget bemötande av denna grupp. En ögonöppnare för de flesta inom psykiatrisk vård.
  Mycket läsvärd

 7. Rekommenderas varmt!
  Ann, 23 november 2017

  Djupt gripande bok om Lina som har autism men som ända upp i vuxenåldern tragiskt nog blir felbehandlad då kunskapen om flickor och autism tyvärr fortfarande är alldeles för dålig. Viktig bok för alla att läsa!

 8. Att förstå....
  Barbro Eriksson, 12 september 2017

  Jag trodde jag kunde mycket om autism, men när jag läst Linas bok förstod jag att jag har mycket att lära. Precis som Gunilla Gerland har hon en förmåga att beskriva sina svårigheter så att man "nästan" kan förstå hur det är att ha ett neurologiskt funktionshinder. (Ett ord som Lina är skeptisk mot)

 9. Gripande
  Anna Björk, 30 augusti 2017

  Konsten att fejka Arabiska landade väl hos mig. Känner igen mig så väl i många avsnitt, dock inte i allt (tack å lov!) Delar av boken gör mig upprörd och ledsen, det visar på hur obra vårt sociala skyddsnät fungerar. Att man tror att 'nån annan' har utrett eller kollat upp saker och ting. Kommunikation är svårt, så även inom psykiatrin.
  Läs boken och bli berör! Du kommer att se på dina medmänniskor med helt nya ögon :)

 10. Autismens vardag
  Anneli Ljungström, 29 augusti 2017

  Läsvärd intressant och aktuell då många kvinnor inom psykiatrin blir feldiagnosticerade
  En inblick i en ung kvinnans kamp att bli förstådd och få rätt stöd av samhället.

 11. beskrivning av svensk psykiatri hur svårt hjälp

  Biografisk skildring av en fantastisk svensk kvinnans kamp att få rätt på tillvaron och övertyga psykiatrin om adekvat bemötande och hjälp.

 12. Fantastiskt bra
  Flodhästen, 1 juni 2017

  Det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst! blev helt uppslukad och sträckläste ut den så fort den landat i brevlådan.
  Fick själv min autismdiagnos sent i livet och hade innan dess blivit feldiagnosticerad med "schizoid personlighetsstörning" och blivit anklagad för att ha social fobi (pga min bristande förmåga att klara av att vistas i stimmiga miljöer, kommunicera verbalt, anta de korrekta ansiktsgrimarserna vid rätt tillfälle, hålla ögonkontakt och skaffa vänner) problemen blev... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner