Törst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Harry Hole (del 11)
Antal sidor
584
Utgivningsdatum
2017-03-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Tørst
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
235 x 165 x 40 mm
Vikt
844 g
SAB
Hce
ISBN
9789100167134

Törst

(100 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-21
248
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism - ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?

Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen - att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Törst
 2. +
 3. Blodmåne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodmåne av Jo Nesbø (pocket).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Törst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mördande tråkig !
  Jan H, 20 september 2021

  Märkligt att en så erkänd författare kan skriva en så här usel bok. Jag har nu äntligen tagit mig igenom 585 pinsamt dåliga sidor. Att jag inte låtit boken hamna där den rätteligen hörde hemma dvs. i papperskorgen är att den tillhör biblioteket och att jag före denna läste en annan Nesbö bok "Sonen" som var riktigt spännande. Hoppades alltså att "Törst" någon gång skulle leva upp till mina förhoppningar men det gjorde den sannerligen inte.
  Nu har jag äntligen läst klart min andra Nesböbok och det var definitivt också den sista.
  Jan H

 2. Översättningen
  Juttemannen, 20 mars 2019

  Bitvis rätt så spännande, men det hoppas hit och dit i berättelsen så man får verkligen anstränga sig för att veta vem det handlar om i nästa stycke. Urkass översättning. Svenska och norska är ju två språk. Det går inte att bara lägga ett karbonpapper emellan.

 3. För mycket
  bengt andersson, 31 januari 2018

  Denna bok väcker "dålig smak i munnen". Det är för mycket av sadistiskt våld och för mycket av Harry Hole.

  Bengt Andersson

 4. Vampyrism.
  Birgitta Dyve, 30 oktober 2017

  Intrigen var spännande, från första sidan, en sk bladvändare. Boken är en typisk Harry Hole-deckare, men bättre. Den psykologiska bakgrunden är väl tolkad, som gör historien mer trovärdig..

 5. En bladvändare! Nesbö leverera.
  Monica Hjern, 8 juni 2017

  Känns också som Jo har läst på och gjort rejält med efterforskningar kring blodsjukdomar, om akademin, polisarbete och mänskliga relationer.
  Sedan är ju Harry en fascinerande person.

 6. Illa korrekturläst
  Elisabeth Lindberg, 8 juni 2017

  Mycket spännande, men illa korrekturläst, eller möjligen slarvigt översatt. Här har det gått undan, ska jag säga! Full av slarvfel, åtminstone ett stavfel (svårt att urskilja slarvfel från stavfel ibland) och mååånga direktöversättningar från norskan. Jag "hör" norskan slå igenom när jag läser.

  Illa, Bonniers. Kan ni inte bättre än så, med en internationellt känd, stor författare? (Jag hoppas detta går fram till förlaget. Jag är själv översättare och är mycket besviken. Det stör hela... Läs hela recensionen

 7. Törst
  Kjell Erik Jernberg, 22 maj 2017

  Spänning från första stund till den sista sidan! Jag kunde inte släppa den utan läste färdigt den mycket snabbare än andra böcker!

 8. Harrys demoner
  Cosmo (Kungsbacka), 11 april 2017

  Jo Nesbøs senaste bok med Harry Hole i huvudrollen är en fullträff i deckargenren. Det finns få författare som i de första inledande raderna lyckas fånga en läsare som han gör. Bifigurernas karaktär växlar hela tiden - vem är egentligen den skyldige och vem skapar de demoner som hela tiden finns där? Miljöerna känns autentiska och inte helt oväntat kliver det fram oväntade "hjältar" i bokens slutskede

  jag köpte två ex och gav bort det ena till min dotter som älskar Nesbøs böcker!

  En riktig nagelbitare/kioskvältare m a o!

 9. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 april 2017

  Boken Törst är den elfte boken av Jo Nesbø i hans serie om Harry Hole. Jag har inte läst dom sju första böckerna i serien, men bok nummer åtta, Pansarhjärta, nummer nio, Gengångare, och nummer tio, Polis, har jag läst, och tyckt mycket om alla tre.

  Jag har även läst fyra andra böcker av Jo Nesbø som är helt fristående. Huvudjägarna, Sonen, Blod på Snö, och Midnattssol, som jag alla tyckte var mycket, mycket bra.

  Och nu har jag då alltså läst den senaste boken om polisen Ha... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø