Två systrar : ett reportage (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2016-10-25
Utmärkelser
Bragepriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
To søstre
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
219 x 140 x 35 mm
Vikt
672 g
SAB
Ocf-oa:bf Islamiska staten
ISBN
9789100167592
Två systrar : ett reportage (inbunden)

Två systrar : ett reportage

(29 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-10-25
Bokus Pluspris: 55 65
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?
Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.

"För att vara en riktigt bra journalist ska man besitta såna egenskaper som att vara envis, noggrann, hederlig, saklig, klok på ett snabbt sätt, ha blick för rimlig helhet och skarpa detaljer. För att vara en enastående författare måste man behärska något som är så musikaliskt och obegripligt att det närmar sig magi.
Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare."
Kulturnyheterna, SVT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Två systrar : ett reportage. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En angelägen bok
    BertilNo, 31 januari 2017

    Åsne Seierstad har skrivit en mycket viktig bok om två systrar i Norge, som blivit så indoktrinerade att de överger sina föräldrar, syskon, vänner och en ljus framtid för ett slavliknande liv i Syrien. Boken är med sin dystra historia ändå mycket spännande och ger inblick i en värld vi européer inte vet något om. Boken bör läsas av alla våra politiker, tjänstemän, journalister och lärare som (aningslöst) bestämmer och påverkar vår framtid i Sverige.

  2. Seierstad beskriver det ofattbara
    Pär Nord, 23 december 2016

    Hur kan två flickor lockas att resa till krigets Syrien? Vad är det för krafter som lockar och driver dem? Vad är det för samhälle vi lever i som tillåter och möjliggör något så absurt? "Två systrar" är så dokumentär som möjligt och genom Åse Seierstads språk och gestaltning ger den insikt i processer som pågår i världen just nu. Dolda och svårbegripliga processer vi måste ta ställning till. Oerhört viktigt och spännande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsne Seierstad

Bloggat om Två systrar : ett reportage