Den svavelgula himlen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
475
Utgivningsdatum
2017-07-31
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
666 g
SAB
Hcd
ISBN
9789100171636
Den svavelgula himlen (inbunden)

Den svavelgula himlen

(89 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-07-31
198
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Och jag gick hemåt och tänkte att jag kanske måste skriva en berättelse trots allt. En berättelse inte bara om Stella och Alex och mig och våra föräldrar, utan också om barnen, om Sandi och Amir och Tommi Hjelt. Och jag tänkte att den berättelsen måste bli mycket sannare än de andra berättelserna jag skrivit. För att vi levde i den tid vi levde i. För att det finns mörker, och för att det finns ljus. Och så nästa motvilliga tanke: att i så fall skulle jag också tvingas möta ljuset och mörkret i mig själv.

Den svavelgula himlen spänner från det solblekta 1960-talet till vår mörka tid. En Helsingforspojke växer upp i skuggan av den välbärgade och mäktiga familjen Rabell, som har en ståtlig gård i närheten av hans föräldrars enkla sommarstuga. Pojken blir vän med den självsäkre Alex och får vistas nära familjen, som bär på hemligheter under den polerade ytan. Men han blir också förälskad i Alex lillasyster Stella Rabell. Deras band är starkt men relationen är skoningslös, och genom decennierna kretsar de två ständigt kring varandra utan att kunna välja eller välja bort kärleken, samtidigt som den stora världen förändras och tränger in i deras liv.Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång. Här finns författarskapets alla signum och i romanen hörs ekon från Kjell Westös tidigare verk. Men laddningen är starkare och svärtan djupare än förr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svavelgula himlen
 2. +
 3. Tritonus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tritonus av Kjell Westö (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den svavelgula himlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  BettanBoop, 23 april 2019

  Fantastiskt bra bok. Ett mästerverk! Handligen strecker sig över en lång tid. Miljöerna är fint skildrade. Jag ville inte lägga ifrån mig boken! Läs den!

 2. Jag skriker!
  Andreas Öller, 13 februari 2019

  Jag har läst nästan alla Kjell Westös böcker sedan Fallet Bruus som utkom 1992. Det har blivit en 7-8 böcker sedan dess. Jag läser honom för att han skriver om svenskfinland och jag är finlandssvensk. Dessutom skriver han ofta om Helsingfors, min hemstad. Nu har jag bott över 20 år i Sverige.Kanske har jag kommit bort från Finland.
  Jag har länge tyckt att Kjell Westö är sentimental och lite mossig. Inte bara till språket utan också till sina ideer. Det är kanske för att han är lite tråkig... Läs hela recensionen

 3. Gubbsjuk
  Läshuvudet, 11 februari 2018

  Jag älskade "Hägring 38", och tyckte nästan lika mycket om "Där vi en gång gått". Så det var med stor förväntan jag slog mig ned med "Den svavelgula himlen".

  Himmel så besviken jag blev.

  De rika, självupptagna människorna i familjen Rabell, ska jag verkligen slösa bort timmar av mitt liv på att läsa om dem? De känns som karikatyrer. Och bokens jag, en författare, är stumt tråkig och tänker mest på sex. Homofob är han också, fast det nog ska framstå som motsatsen.

  Fö... Läs hela recensionen

 4. Årets roman, läs!
  Andreas B, 31 oktober 2017

  En oerhört välskriven roman, Westö kan konsten att fånga läsaren från första sidorna. Man får följa berättarjaget från hans första möte med överklassonen Alex Rabell utanför Helsingfors och sedan följa dem genom livets med- och motgångar. Familjehemligheter, kärlek, vänskap och klass är ämnen som denna episka roman behandlar på ett berörande sätt. Författaren har en särskild ton i sitt språk som gör det unikt, nästan beroendeframkallande. Enastående helt enkelt!

 5. Läsupplevelse
  lena edman, 17 oktober 2017

  Westö är en fantastisk berättare. Levandegör människor och natur. Det är en sådan bok som man saknar när den är slut. Som man skulle vilja fortsätta att se fram emot att ha som nattlektyr.

 6. Fantastisk !!!!!
  Peringe Franzen, 9 oktober 2017

  Underbar tidsskildring om klasskillnaderna från 60 talet fram till idag. Man sträckläser denna bok,
  man vill inte ha ett avslut. Den skulle gärna få fortsätta i ett par hundra sidor till.
  Rekommenderas

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö