Vera (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2017-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
222 x 145 x 28 mm
Vikt
526 g
SAB
Hc
ISBN
9789100172336
Vera (inbunden)

Vera

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-01
189
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den kortaste kärleken kan ibland få de längsta konsekvenserna. Under falskt namn kommer den unga Sandrine från krigets mörker till ett soldränkt försommarsverige. Året är 1945. Hennes enda bagage är ett barn hon tänkt göra sig av med, och en hemlighet som hon är beredd att göra vad som helst för att behålla. Sju månader senare står hon brud på en ö längst ute i skärgården. Kvinnoläkaren Ivan Ceder har sökt dispens för sin ännu inte giftasmyndiga brud, den hälften så gamla Sandrine. Bakgrund: okänd. Sjutton år, med döden bakom sig och livet framför sig? Genom att säga ja till Ivan gifter Sandrine in sig i en främmande värld: den stora överklassläkten Ceder. Under bröllopsnatten drar en farlig snöstorm in över arkipelagen och hela festföljet fryser fast ute på ön. Det är som om denna natt förebådar hur resten av äktenskapet ska bli - en iskall mesallians byggd på hemligheter, lögner och rädsla.

Vera är Anne Swärds fjärde roman, om flykt och överlevnad, om mödrar och döttrar; om skuld och kärlek som följer med i generationer.

Det finns en naturens gåta ingen kan förklara. Hur kan sjögräset vaja så viktlöst under vattenmassornas enorma tryck? Ibland när jag inte kan somna ser jag det framför mig. Bilden av tyngdlös sargassotång som oändligt mjukt vajar på havets botten. Och jag tänker att jag måste bli som det ... Tyngdlös trots trycket. Sväva, hur omöjligt det än känns.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vera
 2. +
 3. Jackie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jackie av Anne Swärd (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vera. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. instängt och hjälplöst
  brittmarie engdahl, 2 juli 2019

  som en trädocka känns den förtryckta och inlåsta flyktingen som råkar hamna i Sverige -45. Omständigheterna är förvisso låsta, men inte en handling eller ett ord lyfter Sandrine i verkligheten. Det blir tungt och slutet alldeles suddigt.

 2. Årets bästa bok
  RAR, 19 september 2018

  Visst, det krävs att man hänger med och tänker till. Sakta men säkert, lager för lager skalas löken. Och vad finns där? Sanningen.

 3. Lysande!
  Ann-Marie Ehren-Westman, 6 november 2017

  En lysande roman,som behandlar ett välbekant ämne på ett personligt och intressant sätt och som är skriven på ett enastående vackert språk.

 4. Vackert och spännande
  Jörgen, 31 augusti 2017

  En vacker bok om att överleva, om relationer, hemligheter, lögner och om att resa mellan olika livssammanhang. Boken är lätt att läsa och bläddrandet går fort. Trots det ryms det mycket på sidorna och den är svår att lägga ifrån sig. Handlingen hoppar mellan nutid och saker som hänt tidigare men det är välskrivet och som läsare tappar man aldrig tråden.
  Miljön och Sandrines flykt och resa både fysiskt och mellan olika sammanhang ger en spännande ram till boken, som ändå handlar om det so... Läs hela recensionen

 5. Vad gör vi inte för att leva?
  Erika Marcusson (Märsta), 16 augusti 2017

  Vera är lockande och dröjsam roman, när man tror sig veta hur saker ligger till så virvlar nya händelser upp till ytan. En väldigt suggestiv handling som drabbar en långsamt utan att anfalla men när en förändring sker så blir man överraskad. Det är en berättelse om krigets oöverskådliga konsekvenser, skuld som går i arv ofta till ovetande arvingar och vidden av vad vi är beredda att göra för att överleva.

  Absolut en höstroman att kura ihop sig till när mörkret faller. Språket är lätt... Läs hela recensionen

 6. Ett fantastiskt livsöde
  Lotta , 15 augusti 2017

  Boken om Sandrine och hennes liv tar oss med på en resa genom olika världar långt ifrån varandra. Vi får även följa familjerna runt om Sandrine på ett mycket spännande sätt. Att det kan hända mycket under ett liv får man verkligen bekräftat i den är boken. Det är intressant att läsa och lära hur olika relationer kan påverkas av livets skeden.
  Boken är fantastisk att läsa och språket är lättsamt men med en allvarlig underton. Spänningen stiger ofta för att ta en helt ny vändning i nästa av... Läs hela recensionen

 7. Vacker och gripande
  Therese R (Uppsala), 12 augusti 2017

  Boken har ett mycket allvarligt tema och hemligheterna hos huvudpersonerna är många och vävs samman på ett gripande sätt. Som läsare får vi följa Sandrine och hennes liv. Nutid blandas med tillbakablickar som ger svar på hur och varför Sandrine kom till familjen Ceder genom sitt giftemål med Ivan, till en värld långt ifrån hennes egen både geografiskt och klassmässigt. Boken tar ibland oväntade vändningar, och som läsare lämnas man ibland lite på halster när man tror att svar ska komma.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anne Swärd

 • Jackie

  Anne Swärd

  "Tidigt om försommaren, på ett försenat tåg på väg mot huvudstaden och ett nytt liv - allt börjar där. Och som om hon redan har en föraning om att någonting är på väg att ske registrerar hon alla i vagnen. Någonting i luften, hon vet ännu int...

 • Inträdestal av Anne Swärd

  Anne Swärd

  Vid Svenska Akademiens högtidssammankomst den 20 december 2019 tog Anne Swärd sitt inträde i Svenska Akademien. Hon efterträdde Sara Stridsberg på stol nummer 13. Detta är Anne Swärds inträdestal.

Bloggat om Vera