Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2017-09-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
175 x 125 x 13 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789100173371

Fårdagboken

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-09-22
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En akademiker flyttar ut på landet med sin familj och får ansvaret för skötseln av en flock får. Men samvaron med fåren kommer att bli något annat än han kunde förvänta sig. En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under.

2 februari

Fårhållningen kräver en närvaro och en kontinuitet som gör att det blir mer än ett fritidsintresse. Jag är tvungen att varje dag året om på ett eller annat sätt hantera fåren och i praktiken dygnet runt ansvara för dem. Det är ett stort åtagande och man vet inte riktigt vad man får igen. Kött? Ull? Snarare är åtagandet själva belöningen. Man behöver inte fundera på om man har ett tillräckligt innehållsrikt liv, eftersom innehållet står 200 meter bort i en hage och idisslar, fullständigt, jag menar verkligen fullkomligt och fulländat, omedvetet om sådana distinktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fårdagboken
 2. +
 3. Tillstånd : varannan gran, varannan tall och andra orimligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillstånd : varannan gran, varannan tall och an... av Axel Lindén (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Axel Lindén

 • Hästen

  Axel Lindén

  "Att hålla hästen i lagom travtempo är ett hantverk som verkar kräva exakt hälften av min mentala kapacitet. Jag kan tänka samtidigt, men inte alltför komplicerade saker. Enkelt förnuft säger att den industriella civilisationen inte är hållba...

 • Tillstånd : varannan gran, varannan tall och andra orimligheter

  Axel Lindén

  I en östgötsk skog försöker Axel Lindén övermanna en trästock, ett stort as, tung, hal och krokig. Det går sådär. Han vill hellre se sin skog växa vilt och frodas, inte avverka den i enlighet med skogsbolagens ideal om räta rader. Axel Lindén är e...