En annan Alice (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
What Alice forgot
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
230 x 150 x 35 mm
Vikt
642 g
SAB
Hce
ISBN
9789100174125
En annan Alice (inbunden)

En annan Alice

(17 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-13
209
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
I En annan Alice bjuder Liane Moriarty på samma vinnande blandning av igenkänning, humor och allvar som i succéerna Öppnas i händelse av min död och Stora små lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne - ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En annan Alice
 2. +
 3. Tre önskningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre önskningar av Liane Moriarty (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En annan Alice. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsning med en tvist...
  my.loved.books, 28 juni 2022

  En favoritförfattare som levererar en bok med en spännande tvist och med slut som i alla fall inte jag kunnat lista ut på förhand! Rekommenderas!

  Den här boken har varit en ögonöppnare! Hur skulle det se ut om man själv ramlar och slår i huvudet och tappar minnet om de senaste tio åren? Skrämmande minst sagt! Men kanske skulle man tackla saker och ting annorlunda? En sak är säker jag hoppas att jag Aldrig behöver uppleva det!

  Vi får träffa Alice som skadar sig på gymmet; hon... Läs hela recensionen

 2. Sträckläsning
  Mary, 2 juni 2018

  Såhär ska en bra bok vara! Spännande rolig och svår att lägga ifrån sig. Man har boken kvar i huvudet att tag efter att man läst ut den. Rekommenderas varmt.

 3. Läsvärd och fin
  Kaffeläsaren, 9 maj 2018

  Alice ramlar mitt under ett step-up-pass och slår i huvudet. Hon tappar minnet och tror att hon är 29 år, nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn. I själva verket är Alice 39 år, trebarnsmamma och mitt uppe i en uppslitande skilsmässa. Läkaren konstaterar tillfällig minnesförlust.
  🐴
  Jag har tidigare läst alla böcker som är släppta på svenska utav Liane Moriarty. Både hennes sätt att skriva och att böckerna utspelar sig i Australien tilltalar mig. En an... Läs hela recensionen

 4. Liane levererar
  Sandra, 20 april 2018

  Som hennes tidigare böcker är denna en man inte kan lägga ifrån sig. Underbara tvister i boken som man inte förväntat sig. Rekommenderas varmt!

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 april 2018

  Författaren Liane Moriarty har gett ut sju stycken böcker, varav fem stycken finns utgivna på svenska. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna som finns på svenska, och jag har tyckt mycket, mycket om dom allihopa. Två av dom fick högsta betyget, och två fick näst högsta betyget, från mig. Här är länkar till mina recensioner av böckerna, i den ordning som jag har läst dom: Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, Tre önskningar, och Andras vänner.

  Nu har jag ju då alltså... Läs hela recensionen

 6. Äntligen!
  läst mycket, 21 mars 2018

  Äntligen den nya boken av Liane Moriarty ! Den gör mig inte besviken. Som vanligt skriver författaren på sitt speciella sätt och hon har verkligen förmågan att suga in läsaren in i berättelsen direkt. "Som vanligt" skrattar och blir jag tårögd av andra orsaker när jag läser och vill helst inte att boken ska ta slut.
  Visst är tanken läskig, att tappa 10 år av sitt liv...det svindlar ! Hur skulle det påverka dig ??

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Liane Moriarty