Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-05-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Everything I Never Told You
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
222 x 143 x 24 mm
Vikt
402 g
SAB
Hce
ISBN
9789100177362
Säg inget om Lydia (inbunden)

Säg inget om Lydia

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-05
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sextonåriga Lydia är sina föräldrars ögonsten. Det är hon som förväntas uppfylla deras grusade drömmar: Marilyns önskan om att bli läkare, som hon fick ge upp när de tre barnen kom, och kinesisk-amerikanske James längtan efter att passa in.

Men en dag kommer Lydia inte ner till frukosten, och hennes säng uppe i sovrummet är tom. När dottern hittas död i sjön i närheten av familjen Lees hem rämnar den sköra värld som Marilyn och James har byggt upp.

"Säg inget om Lydia" är ett djupt rörande porträtt av en familj, som gläntar på dörren till tonåringarnas hemliga värld, och till det smärtsamma förflutna som föräldrarna tiger om. Under ytan i det lilla samhället vid sjöns strand ruvar hemligheter, åtrå, skam och en intensiv längtan bort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Säg inget om Lydia
 2. +
 3. Sanningens pris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sanningens pris av Kelly Rimmer (inbunden).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Säg inget om Lydia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Som alltid ur olika perspektiv
  Bokmalen, 11 september 2020

  Precis som i "Små eldar överallt" får man läsa följa de olika personernas perspektiv och det är gripande. Livet är sällan svart eller vitt. Men "Små eldar överallt" berörde mig mer.

 2. Fantastisk och rörande
  @bokslukarfeministen, 26 juli 2020

  Säg inget om Lydia är en berättelse om föräldrars förväntningar och press på ett barn och det tonårsliv barnet lever som de tror att de vet allt om, men som de egentligen knappt alls känner till. Det är en otroligt rörande bok med underbart språk och starka karaktärer. Ng är en fantastisk författare och en av mina nya favoriter. En helt fantastisk bok helt enkelt!

 3. Växande historia
  Elvira, 4 maj 2020

  Säg inget om Lydia är en berättelse om flera personer och samtidigt om en familj. Berättelsen växer fram ur olika synvinklar och utvecklas hela tiden mer och mer. Celeste Ng, eller Anna Strandberg som översatt, skriver med ett flytande skriftspråk som gör det enkelt att sträckläsa. Perfekt i karantän eller senare i livet när världen är som vanligt igen och man kanske för en gångs skull önskar sig en stund för sig själv!

 4. Svårt att lägga ner boken!
  Johanna H, 2 maj 2020

  Det är min andra bok av Celeste Ng jag läser, och oh boy vad hon kan bygga upp en stämning. Som i "Små eldar överallt" lyckas hon bygga upp en mystik och spänning som är svår att slita sig ifrån. Boken tar avstamp i en stor händelse, därefter slängs man tillbaka i tiden för att sedan bygga upp bakgrunden till händelseförloppet. Det är ett koncept jag verkligen gillar, då det får mig att vilja vet allt om "varför". Ng har ett snyggt språk som inte är för avancerat, utan som flyter på bra. Kara... Läs hela recensionen

 5. Fullträff!
  Linnea Stenqvist, 2 maj 2020

  Det är sjuttiotal i USA och sextonåriga Lydia hittas död i en sjö. Lydia som varit föräldrarnas ögonsten och favoriten bland de tre barnen. Genom boken byggs bakgrunden till händelseförloppet upp. Efter att ha läst och älskat "Små eldar överallt" var förväntningarna höga på "Säg inget om Lydia". Och förväntningarna infriades med råge! Denna bok påminner som sin föregångare på det sättet att det handlar om komplicerade familjerelationer och att även om ytan ser fin ut så kan det finnas djupa s... Läs hela recensionen

 6. En utmärkt bokcirkelbok!
  Agneta Norrgård, 1 maj 2020

  Jag hade höga förväntningar efter att ha läst "Små eldar överallt", som jag älskade.

  "Säg inget om Lydia" är närapå snäppet bättre. Den har tätare handling och färre sidospår. Den har ett djup som väcker känslor som jag vill samtala om med andra läsare.

  Direkt avslöjas dilemmat: Lydia, den populära dottern och systern i familjen Lee är död.
  Handlingen växer stegvis fram, vi får insyn i familjen och de olika personerna får komma till tals. Därefter nystas skickligt olika... Läs hela recensionen

 7. En berättelse som kryper under skinnet
  Pia Maria, 29 april 2020

  När Lydia hittas död i sjön nära sitt hem börjar en berättelse om de katastrofala följder föräldrars missriktade välvilja att hjälpa sina barn till ett bättre liv kan få. Genom återblickar får vi följa familjemedlemmarnas strävan efter att leva upp till sina egna och andras förväntningar samtidigt som de lever i ett samhälle präglat av fördomar, rasism och utanförskap.
  Trots att man som läsare tror sig veta redan från början vad som hänt så skiftar berättelsen hela tiden karaktär och små,... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Celeste Ng