Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2019-09-06
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
247 x 180 x 35 mm
Vikt
1227 g
SAB
Kc,Kmb
ISBN
9789100178208
Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek (inbunden)

Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek

(37 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-06
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I tusen år har svenskar och polacker mötts i krig och kärlek, ändå är Polen ganska okänt för så många. Vi har haft polska drottningar och Polen en svensk kung. Två gånger har svenska arméer plundrat och ödelagt vårt grannland. På 1500-talet sökte över 500 svenskar skydd i Polen undan Vasakungars ilska och senare har tusentals polacker kommit till oss på flykt från förtryck, förföljelser och kommunism; flyktingar som berikat Sverige och satt avtryck i kultur och media. Polen är vårt nära grannland, ändå så långt borta för de flesta svenskar. Herman Lindqvist, som bor i Warszawa, för oss genom svensk-polsk turbulens fram till dagens moderna, men politiskt omstridda Polen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek
 2. +
 3. Erik - Nordens härskare och sjörövarkung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik - Nordens härskare och sjörövarkung av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tack Herman

  Nöjd som alltid! Mycket fördomar finns om Polen. Herman har försökt att bygga broar i denna bok vilket är beundransvärt i denna tid av fördomar.

 2. Sverige- Polen book
  kwiatostan, 2 december 2021

  Fantastisk bra book.
  Jag rekommenderar boken och som Herman Lindqvist beskriver det förflutna - det som har hänt genom tiderna fram till nuet, många svenskar säger illa om Polen läs den här boken, kanske ändrar du dig.

 3. Kunde varit mer välskriven. Slarvigt korrekturläst
  Pontus, 28 november 2019

  Intressant men mycket detaljer. Svårt att ta in så mycket fakta som tom författaren erkänner är osäkra. Men mycket intresse- och tankeväckande.

 4. Varning
  Andrzej Kolodziej, 24 oktober 2019

  Boken är behäftad med många faktafel, obevisade, vinklade påståenden och resonemang som strider mot den elementära logiken. Den är ett led i en antipolsk kampanj som sedan länge pågår i Sverige, utan att kritiken av den utan like vulgära och enkla propaganda tillåts bemötas med kritik. "Författaren" diskvalificerar sig som en seriös historiker vars huvuduppgift är att sine ira et studio redogöra för wie es eigentlich gewesen.

 5. Herman briljera igen!
  Telma, 18 oktober 2019

  En fantastisk bok som alla människor inte bara i Europa, utom i hela världen borde läsa. Mycket väl skriven och lärorikt.

 6. Bra beskrivning av Polen och Sveriges gemensamma h
  Michael Sågerås, 20 september 2019

  En mycket bra historielektion i förhållandet mellan de båda länderna. Många i Sverige idag vet nog inte hur nära bandet är till Polen, så köp och läs boken.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Herman Lindqvist