På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-04-09
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
221 x 144 x 30 mm
Vikt
483 g
SAB
Hc
ISBN
9789100178222
Ödesmark (inbunden)

Ödesmark

(13 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-09
179 199 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Ödesmark" är nominerad till Årets bok 2020.

Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Flera av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall. I ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en säregen familj, Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som hon känner kundernas stirrande när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet, om hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen är ...

Efter sitt stora genombrott med debutboken "Silvervägen" återkommer nu Stina Jackson med en lika tät som berörande berättelse om människors bundenhet till en plats och till varandra, om hur våldsamt starka banden kan vara - och om hur svårt det är att bryta mönster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ödesmark
 2. +
 3. Silvervägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silvervägen av Stina Jackson (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Ödesmark. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mästerverk
  Per-Åke Andersson, 29 juni 2020

  En utav den bästa bok jag läst,perfekt sommarläsning den måste bara läsas
  Den har spänning från första sidan,missa inte den här om ni gillar spänningsromaner.

 2. Förmodligen en av årets bättre böcker
  Buffalo Bengt , 26 juni 2020

  Silvervägen var en fantastisk debut, som nu följs upp i en ännu bättre uppföljare. Med intressanta karaktärer och ett perfekt tempo växer boken för var sida man läser. Det enda minuset värt att nämna är att det saknas ordentligt avslut på en subplot med en färgstark karaktär - svårt att acceptera ett sådant rumphugget delavslut efter en såpass indragande berättelse.

 3. Lysande berättelse
  Lennart Karlström, 10 maj 2020

  Jag vill verkligen rekommendera denna bok där miljöbeskrivningen hela tiden följer de situationer människorna befinner sig i . Handlingen rusar inte fram utan läsaren får gott om tid att känna de olika karaktärerna. Replikerna är inte överflödigt många. När jag var klar med boken kände jag personligen alla personerna. Helt fantastiskt det du åstadkommit Stina!

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 april 2020

  Jag läste författaren Stina Jacksons debutbok Silvervägen när den kom ut 2018. Jag tyckte den var helt suverän, och den fick högsta betyget av mig. Helt klart en av det årets bästa böcker.

  Nu har jag läst den helt fristående andra boken av Stina Jackson, som heter Ödesmark. Och jag hade verkligen inte trott att den skulle vara ännu bättre än Silvervägen. Men det var den!

  Ödesmark är helt fantastisk. Och även om handlingen är mycket bra, spännande, och oförutsägbar, så är d... Läs hela recensionen

 5. En bok om längtan, pengar och starka familjeband
  Marina, 4 april 2020

  Den här boken är lättläst, välskriven och spännande. Personbeskrivningarna gör det lätt att leva sig in i handlingen. Trots att handlingen är dyster finns det ljusglimtar som gör att det svårt att få grepp om hur det hela ska sluta. Jag tycker att boken är läsvärd och kan rekommendera den till andra.

 6. Välskriven och fängslande
  Mia, 4 april 2020

  Välskriven lättläst och fängslande med mörk människoskildring. Lätt att leva sig in i huvudpersonen. Hög spänning i Norrländsk miljö. Mycket läsvärd.

 7. En Spännande bok som är svår att lägga ifrån sig!
  Anja Norman, 4 april 2020

  Boken skildrar livet i en glesbygd i norra Sverige där alla känner alla. Skvallret frodas på den bensinmack där huvudpersonen arbetar. Läsaren får följa huvudpersonens liv i nutid och dåtid. Livsödet är sorgligt och grymt, men samtidigt fängslande och nervkittlande. Boken ger en inblick i hur det kan vara att växa upp i en by med en annorlunda uppväxtmiljö där allas blickar riktas mot huvudpersonen och dennes familj.
  Olika paralleller historier utspelas i byn och vävs slutligen samman ti... Läs hela recensionen

 8. Välskriven spänningsroman
  Jennie Johansson, 4 april 2020

  Romanen är en mörk berättelse om familjeband. Känslan av misslyckandet i inte kunna bryta sig loss och bli kvar är stark i boken. Det är sorgligt och den suggestiva stämningen får en som läsare att inse att det inte kommer att gå väl. Boken är otroligt spännande och dåtid och nutid vävs in på ett sätt att det är svårt att släppa den.

  Miljöbeskrivningarna av norrländsk glesbygd och skog skapar samma noir-känsla som Stina Jacksons debutroman Silvervägen. Doften av den norrländska sko... Läs hela recensionen

 9. Verkligen spännande!
  TS, 4 april 2020

  Kan verkligen rekommendera denna bok, spännande, välskriven och relativt lättläst. Har inte läst något av Stina Jackson tidigare men ska absolut göra det efter denna.

 10. Kryper under skinnet
  Maria, 4 april 2020

  Jag läser oftast inte deckare, men detta är något annat. En sorglig och mörkt berättelse som sakta kryper in under skinnet och gör att man inte vill lägga ifrån sig boken. Skickligt berättad historia som engagerade mig som läsare, både i människoödena och i själva gåtan som ska lösas. Läs!

 11. Spänningshistoria mot norrländsk skogsfond
  Ulrica Eistrand, 4 april 2020

  En välskriven och spännande historia där den mörka norrländska skogen spelar en huvudroll i livet hos de trasiga människor som bor i den och som berättelsen handlar om. Stina Jackson bygger med sitt språk en dov stämning och förmedlar huvudpersonernas krypande känsla när de vill bryta sig loss, från varandra, från sitt förflutna och sin skuld, men inte lyckas. Deckare är normalt inte min favoritgenre, men denna kan jag ändå rekommendera till alla som är ute efter spänning och samtidigt lägger stor vikt vid att texten har ett rikt språk.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Stina Jackson

Bloggat om Ödesmark