Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2020-04-17
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
La Peste
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
221 x 143 x 22 mm
Vikt
423 g
SAB
Hce
ISBN
9789100179434
Pesten (inbunden)

Pesten

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-17
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pesten Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det börjar med råttorna. Snart därefter insjuknar de första människorna. Den algeriska staden Oran hemsöks av pesten och blir en stad i belägringstillstånd. Invånarna svarar på paniken och skräcken som sprider sig på olika sätt: vissa ger upp, andra söker syndabockar. Några få, som doktor Bernard Rieux, tar upp kampen mot den dödliga sjukdomen. Camus roman från 1947 om rädsla, mod och motstånd hör till världslitteraturens klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pesten
 2. +
 3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pesten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pesten
  Mr Rabell , 18 maj 2022

  Jag och min flickvän hade rakt motsatta åsikter om boken. Hon tyckte om den, medan jag fann den enformig och något puttrigt småtråkig. Den där klaustrofobiska känslan av att befinna sig instängd i en stad pestsmittad stad infinner sig aldrig. Men kanske hade jag bara för höga förväntningar, Främlingen, av Camus är en av de bästa böcker jag har läst.

 2. En gubbig klassiker med existeniell ångest av rang
  Buffalo Bengt , 28 juni 2020

  En mycket intressant klassiker om en stad som drabbas av pest. Fokus ligger på en handfull människor som i utbrottet finner sej i en ny isolerad tillvaro. Boken är uppenbart låst till sin tid (1940-talet) i och med att samtliga karaktärer som skildras är vita män - i en stad belägen i Algeriet. I en sådan kontext hade det känts rimligt att åtminstone _en_ muslim eller kvinna hade haft en central roll i berättelsen, då huvudkaraktärerna ibland känns mer som betraktare än del av handlingen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Albert Camus