Institutet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
672
Utgivningsdatum
2019-09-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Institute
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
232 x 160 x 45 mm
Vikt
959 g
SAB
Hce
ISBN
9789100180270
Institutet (inbunden)

Institutet

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-11
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Det är inte bara hans extrema begåvning, det är också den märkliga påverkan han har på sin omgivning varje gång han blir riktigt upprörd. Ett glas som spricker i tusen bitar utan att någon rört det, en tallrik som faller ner och krossas mot golvet. Det Luke inte vet är att någon haft ögonen på honom och hans svårförklarliga talang länge. En natt blir han kidnappad och flugen till en plats belägen djupt inne i skogarna i Maine: Institutet. Där utnyttjas tillfångatagna barn med ovanliga förmågor som brickor i ett farligt globalt spel. "Institutet" har känslan av en klassisk King, och anspelar samtidigt på dagens nyhetsrubriker och våra ännu mörkare rädslor inför framtiden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Institutet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. King levererar
  Linda, 27 juli 2020

  En spännande bok, påminner lite om Fire Starter, underbarn med speciella gåvor och bisarra experiment. Svår att lägga ifrån sig. King är som vanligt väldigt bra på att beskriva en situation från ett barns perspektiv.

 2. En mycket spännande bok!
  Kim M. Kimselius, 18 december 2019

  Institutet av Stephen King var en riktigt otäck och spännande bok. Två parallella berättelser som knyts ihop på slutet gör boken extra spännande. Att den handlar om barn som far illa gör att det är en otäck berättelse, men hela tiden finns hoppet om att allt ska gå bra.

  Stephen King har förmåga att gripa tag i läsaren från första till sista raden, så även i denna bok. Det går inte att sluta läsa, jag vill veta vad som händer den första personen och alla barnen och... Jag lyssnar och ... Läs hela recensionen

 3. Efterlängtad
  Hilda Kristin Svensson, 16 oktober 2019

  Stephen King har i sin nya bok Institutet lyckats skapa en krypande och psykologisk mardröm, där hans oerhört smakfulla språk få ta sitt fulla uttryck!

 4. Institutet
  Dr.no, 2 oktober 2019

  Denna gång har King verkligen visat vad han går för.

  Man blir skrämd av det han skriver, för det ligger så nära sanningen av liknade händelser som skett människor som blir inspärrade eller fängslade. Detta är en fiktiv historia men ändå så gripande.

  Boken är tjock men det är inte någon nackdel för den är en bladvändare. Det enda negativa är det korta och flummiga slutet. Men vad jag vet så är det vanligt i Kings böcker att flumma på sista versen.

  Jag rekommenderar alla att läsa detta mästerverk!

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 september 2019

  Alla som känner mig det allra lilla minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i över fyrtio år nu.

  Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är väldigt viktiga, så är det ändå mest "allt runtomkring" som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om barn och "den lilla människan", det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag. <... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stephen King