Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
689
Utgivningsdatum
2020-03-31
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Samlade verk
Medarbetare
Schüssler, Heike (form)
Dimensioner
231 x 165 x 48 mm
Vikt
1086 g
SAB
Hc
ISBN
9789100180409
Samlade verk (inbunden)

Samlade verk

(161 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-31
89 199 Du sparar 110 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen.

I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris.

"Samlade verk" är en roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. Dessutom är det en storslagen Göteborgsskildring med moderniteten och klassresan som fond.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samlade verk
 2. +
 3. Morgonstjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgonstjärnan av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Samlade verk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Storartad!

  Ett fantastiskt språk o en förståelse för människans psykiska utveckling.
  Hög igenkänningsfaktor i tiden o rummet som beskrivs.
  Trovärdiga, mänskliga karaktärer.
  Njut, bara njut av berättelsen!

 2. Onödigt lång och utdragen
  EHB, 9 augusti 2021

  Fint berättad historia. Tror den är extra trevlig att läsa för Göteborgare som en själv, då många platser känns igen osv. Dock extremt utdragen och onödigt lång i vissa delar. Tyvärr även lite förutsägbar, vilket förstärker intrycket av att den är för utdragen för att handlingen ska uppskattas på bästa möjliga sätt.

 3. Samlade verk
  Anna Birgitta (Dalarna), 2 juli 2021

  En mycket tjock bok som säkert är mycket bra, men jag har inte lyckats ta mig igenom den. Ska ta mig i kragen och försöka igen!

 4. Läsvärd

  Jag tyckte att boken var väldigt bra skriven. Den var lätt att fångas av trots att den var skriven i många sidor. Har sparat några citat ut boken som jag bär med mig!

 5. Pretentiös

  Blev besviken efter att ha hört alla lovord kring debuten. Mest en uppvisning i hur bra man själv läst på om diverse författare och konstnärer!

 6. Mästerverk
  Per, 13 juni 2021

  Lydia Sandgrens debutbok är inget mindre än ett mästerverk, en fantastisk bok om vad det innebär att vara människa. Spännande, roande och den där typen av bok som får läsaren att känna sig begåvad. Dessutom en alldeles makalöst bra och rik Göteborgsskildring! Samlade verk är en bok som gör att man återfår tron på skönlitteraturens kraft.

 7. Rik och mångbottnad
  Anders , 11 maj 2021

  En rik och mångbottnad bok som kretsar kring både det intelektuella, men även relationer inom familjen och ett försvinnande. Sandgren lyckas skapa en värld ett gäng karaktärer som man längtar tillbaka till. Ser fram emot hennes kommande böcker!

 8. Episk
  thoad (skövde), 29 mars 2021

  Alltid tveksam till böcker som höjs till skyarna och prisas i lyriska termer. Här infrias alla förväntningar i högsta grad. Inte en död sida. Riktigt bladvändare. Frågsn är bara, kommer det en fortsättning?

 9. Seg!
  Suss, 29 mars 2021

  Mycket seg historia kommer inte framåt för mycket nonsens orkade inte läsa hela, kom till halva boken och gav upp där. Förstår inte att den blivit så omskriven.

 10. 700 sidor av upprepning
  Jesper , 10 mars 2021

  Personerna är lika tunt och ytligt beskrivna som miljöerna. Detta pågår i 700 sidor utan någon som helst utveckling. Jag förstår inte denna roman.

 11. Medioker
  Mari, 13 februari 2021

  Boken är för lång med för många upprepningar, för mycket hoppande i tiden, långtråkig, men bra språk. Tyvärr en besvikelse.

 12. Händelselös
  -, 9 februari 2021

  Samma hela tiden, långsam, super och röker mest hela tiden. Alldeles för många sidor för det innehållet. Språket dock bra.

 13. välskriven och tråkig
  Maria, 4 januari 2021

  Boken är välskriven, men alldeles för tråkig. Kanske kan den passa någon som går igång på litterära referenser som förekommer ofta.

 14. längtar efter Sandgrens nästa!
  Alexandra , 29 december 2020

  Jag vill så gärna tycka om den, för allt är som upplagt för succé; en berättelse som utspelar sig i Göteborg (man riktigt känner kontrasterna mellan det marinblå redararvet och proggarnas revolt som ekar i 80-talets kulturkretsar), det handlar om kulturvärlden och berättelsen pendlar mellan olika tider - det är som stadens minne av liv. Men. Jag gillar den inte, till min egen stora besvikelse måste jag tillägga. Det är inte Lydia Sandgrens fel alltså, det är nog mitt (och därför längtar jag till hennes nästa).

 15. Lydia Sandgren Fantastiskt.
  rené storm, 3 november 2020

  Oj, vilken skön läsupplevelse ,jag fick en mycket underhållande roman, den har jämförts med Donna Tart, javisst men jag säger bara LYDIA det räcker. Stort tack.

 16. Välskrivet och ambitiöst
  Dag Kyndel, 3 november 2020

  En välskriven bok men med ett problem, författaren släpper inte in läsaren då personerna inte levandegörs, det känns som gestalter och handling äger rum på avstånd, och man tappar därför intresset.

 17. Lysande debut.
  Sievert SJÖBERG, 26 oktober 2020

  Nån gång vartannat år eller så, händer det att jag läser en bok som jag inte vill ska ta slut. Samlade verk av Lydia Sandgren är en sån. Jag använder nästan aldrig epitetet "imponerad", men den här gången är det befogat. Inte minst när det gäller hennes träffsäkerhet och kunskap inom olika områden. Dramaturgin är värd en extra ros.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Lydia Sandgren

 • Gesammelte Werke

  Lydia Sandgren

  Der Goteborger Verleger Martin Berg steckt in einer Krise: Die Verlagsgeschafte stocken, Martins Frau Cecilia ist Jahre zuvor spurlos aus seinem Leben verschwunden, sein groes Romanprojekt liegt unvollendet in der Schublade und seine Freundschaft ...