Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
689
Utgivningsdatum
2020-03-31
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Samlade verk
Medarbetare
Schüssler, Heike (form)
Dimensioner
231 x 165 x 48 mm
Vikt
1086 g
SAB
Hc
ISBN
9789100180409
Samlade verk (inbunden)

Samlade verk

(102 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-31
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen.

I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris.

"Samlade verk" är en roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. Dessutom är det en storslagen Göteborgsskildring med moderniteten och klassresan som fond.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samlade verk
 2. +
 3. Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Samlade verk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Episk
  thoad (skövde), 29 mars 2021

  Alltid tveksam till böcker som höjs till skyarna och prisas i lyriska termer. Här infrias alla förväntningar i högsta grad. Inte en död sida. Riktigt bladvändare. Frågsn är bara, kommer det en fortsättning?

 2. Seg!
  Suss, 29 mars 2021

  Mycket seg historia kommer inte framåt för mycket nonsens orkade inte läsa hela, kom till halva boken och gav upp där. Förstår inte att den blivit så omskriven.

 3. 700 sidor av upprepning
  Jesper , 10 mars 2021

  Personerna är lika tunt och ytligt beskrivna som miljöerna. Detta pågår i 700 sidor utan någon som helst utveckling. Jag förstår inte denna roman.

 4. Medioker
  Mari, 13 februari 2021

  Boken är för lång med för många upprepningar, för mycket hoppande i tiden, långtråkig, men bra språk. Tyvärr en besvikelse.

 5. Händelselös
  -, 9 februari 2021

  Samma hela tiden, långsam, super och röker mest hela tiden. Alldeles för många sidor för det innehållet. Språket dock bra.

 6. välskriven och tråkig
  Maria, 4 januari 2021

  Boken är välskriven, men alldeles för tråkig. Kanske kan den passa någon som går igång på litterära referenser som förekommer ofta.

 7. längtar efter Sandgrens nästa!
  Alexandra , 29 december 2020

  Jag vill så gärna tycka om den, för allt är som upplagt för succé; en berättelse som utspelar sig i Göteborg (man riktigt känner kontrasterna mellan det marinblå redararvet och proggarnas revolt som ekar i 80-talets kulturkretsar), det handlar om kulturvärlden och berättelsen pendlar mellan olika tider - det är som stadens minne av liv. Men. Jag gillar den inte, till min egen stora besvikelse måste jag tillägga. Det är inte Lydia Sandgrens fel alltså, det är nog mitt (och därför längtar jag till hennes nästa).

 8. Lydia Sandgren Fantastiskt.
  rené storm, 3 november 2020

  Oj, vilken skön läsupplevelse ,jag fick en mycket underhållande roman, den har jämförts med Donna Tart, javisst men jag säger bara LYDIA det räcker. Stort tack.

 9. Välskrivet och ambitiöst
  Dag Kyndel, 3 november 2020

  En välskriven bok men med ett problem, författaren släpper inte in läsaren då personerna inte levandegörs, det känns som gestalter och handling äger rum på avstånd, och man tappar därför intresset.

 10. Lysande debut.
  Sievert SJÖBERG, 26 oktober 2020

  Nån gång vartannat år eller så, händer det att jag läser en bok som jag inte vill ska ta slut. Samlade verk av Lydia Sandgren är en sån. Jag använder nästan aldrig epitetet "imponerad", men den här gången är det befogat. Inte minst när det gäller hennes träffsäkerhet och kunskap inom olika områden. Dramaturgin är värd en extra ros.

Visa alla 10 recensioner