Queenie (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2020-02-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Klara Lindell
Originaltitel
Queenie
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
222 x 144 x 32 mm
Vikt
537 g
SAB
Hce
ISBN
9789100180768
Queenie (inbunden)

Queenie

(9 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-02-11
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Queenie Jenkins är 25 år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och har just blivit dumpad. Tillvaron är, helt enkelt, toppen.

Med svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Och vid sidan av de törnar hon stoiskt uthärdar som ung, svart kvinna i en sexistisk, rasistisk värld, gör hon ett rätt bra jobb med att lägga krokben för sig själv. Men utrustad med galghumor, dödslojala vänner och en allsmäktig jamaicansk mormor kan man övervinna det mesta.

En vass, ärlig och brutalt komisk roman om att famla efter kärlek, karriär och sig själv i en högst igenkännbar samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Queenie
 2. +
 3. Dagar utan slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagar utan slut av Sebastian Barry (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Queenie. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok
  @bokslukarfeministen, 5 juli 2020

  Jag känner mig lite vemodig efter att ha läst denna. På baksidan beskrivs den som komisk men jag tyckte inte alls att den kändes särskilt komisk, snarare tragisk och jag fick vid ett flertal tillfällen en klump i magen. Dock tycker jag även att det är en väldigt intressant bok, och jag fångades definitivt av den, men jag blir inte kvitt den där känslan. Dock tycker jag ändå att fördelarna väger över nackdelarna så av mig får den ⭐⭐⭐/5.

 2. Underhållande och uppfriskande debut
  Brijdeep Kaur, 3 maj 2020

  Herregud vilken debutbok!!! Queenie är en otroligt bra bok som beskriver Queenies liv som en svart kvinna och att läsa om hur samhället ser på henne pga hennes hudfärg är sorgligt och overkligt och idag kan man (icke-svart) inte ens ana att folk blir fortfarande diskriminerad pga att de är svart!! Jag led även med Queenie som själv tror att hon är inte värd en bra och respektfullt förhållande och jag ville gå in i boken och krama henne och säga att allt kommer att ordna sig. .
  Gillade ver... Läs hela recensionen

 3. Stark bok
  Nina S, 3 mars 2020

  Mycket stark bok om en ung svart kvinna i London. Det viktigaste jag tog med mig från läsningen är hur vardagsrasismen ser ut, hur otroligt vanlig den är, ständigt närvarande i Queenies liv. En ögonöppnare! Boken är humoristisk vilket gör den lättläst, men det är allvarliga problem den berättar om.

 4. En Svart ung kvinnas svängande resa i livet.
  Carina, 10 februari 2020

  Queenie Jenkins gör ett halvbra jobb på en halvstor tidning. Hon lever med Tom. Hon tror de är lyckliga, men plötsligt tar de en paus. De gör absolut inte slut! Tillvaron rasar för Queenie. Hon vågar inte vara ensam och hon kastar sig in i dejtingvärlden. Hon träffar alla som är intresserade och dejterna blir värre och värre.

  Detta är en färgstark bok både på utsidan och inuti. Queenie är en svart jamaicansk kvinna med en familj som vill varandra väl, men har svårt att visa det. Quee... Läs hela recensionen

 5. Stark story om livet som ung kvinna
  Cilla, 10 februari 2020

  Vi får följa Queenie en cool ung kvinna vars liv sakta raserar. Det är en bok som griper tag i en och som är svår att lägga från sig. Barndomen, hennes kultur och familj har format henne till en ung kvinna som trycker undan känslor, inte pratar om det som är jobbigt och låter män behandla henne illa. Stark story om att som ung kvinna hitta sig själv. Rekommenderas varmt!

 6. Igenkännande och verklighetstrogen!
  Jennifer, 9 februari 2020

  Tack till Bokus för att jag fick förhandsläsa!

  Queenie handlar om en 25-årig svart ung kvinna som blir dumpad av sin livs kärlek. Med ett kaosigt bagage försöker hon ta sig framåt och med hjälp av Tinder hitta någon ny, men hon kommer alltmer ner i sig själv och katastroftankar och dåliga tankar om sig själv blir allt fler.

  Åh, den här boken får en att känna allt i hela spektrat. Jag skrattade till den här boken, jag grät till den här boken och jag var förbannad för den här... Läs hela recensionen

 7. En frisk fläkt
  Frida Magdalena Tosterud, 8 februari 2020

  En dörr till en svart ung kvinnas liv i London öppnas på glänt och fördomar och sanningar utmanas. Boken är lättsam och tänkvärd på samma gång, en klurig kombination som iband fungerar riktigt bra men personporträtten hade gärna fått bli djupare.
  Får känslan av att författaren inte riktigt kan bestämma sig vad hon vill skicka med läsaren, glädje eller ledsamhet. Läsvärd bok men den saknar spetsen för att få ett riktigt bra betyg.

 8. Rolig och igenkännande bladvändare
  Malin , 8 februari 2020

  En rolig och igenkännande bladvändare bok!
  Det bjuds på stundtals skratt och stundtals eftertanke hur vår samtid är.
  Ett lättsamt språk och svårt att lägga ifrån sig boken om bl.a kärlek och karriär.

  Ska du läsa en bok inom skönlitteraturen så är det här en bok för dig!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Candice Carty-Williams