Den obeboeliga planeten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2019-08-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
The Uninhabitable Earth
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
215 x 135 x 25 mm
Vikt
410 g
SAB
Uhb,Ubaj,Uhd
ISBN
9789100180959
Den obeboeliga planeten (häftad)

Den obeboeliga planeten

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-27
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag lovar er, det är mycket värre än ni tror". Med denna ödesmättade mening inledde David Wallace-Wells sin artikel "Den obeboeliga planeten" som snabbt blev den mest lästa i New York Magazines historia. I boken, som bygger ut artikelns premisser, försöker han ge en sannare bild av klimatförändringarnas förödande konsekvenser, i polemik mot det önsketänkande som velat tona ner efterverkningarna.

"Den obeboeliga planeten" har hyllats av kritikerkåren - "den mest omskakande bok jag någonsin läst" stod det i The New York Times - och legat på den amerikanska bestseller-listan: "Detta är en djupverkande bok som på en och samma gång gör mig livrädd och hoppfull inför framtiden." (Jonathan Safran Foer).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den obeboeliga planeten
 2. +
 3. Matematik : Vad som är värt att veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik : Vad som är värt att veta av Tony Crilly (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den obeboeliga planeten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag har satt boken på cirkulation bland släkten
  Moventia, 22 januari 2020

  Det här är en bok som skakar om ens klimatmedvetande. Man förstår att det är ett allvarligt hot mot jorden och människor i framtiden. De sista kaplitlen håller en nivå som gör texten tuff att läsa. Annars en bok som alla bör läsa och begrunda.

 2. Tankeväckande
  Maria Södersten, 21 januari 2020

  Den här borde alla människor läsa för att väckas på allvar. Den tar upp så många aspekter som uppvärmningen medför, sådant man inte tänkt på.
  Att den fått kritik från en läsare här ovan bland rescensionerna är av underordnad betydelse, då vi redan har böcker, forskare och experter som ger förslag och vet vad som måste göras, så riktar sig i stället den här författaren på att beskriva vad som händer med vår natur och djur - och varför. Och hur detta sen påverkar oss människor.
  Den här... Läs hela recensionen

 3. svårfångad, överreklamerad
  Mzee, 2 oktober 2019

  Som att läsa Georg Borgström på 60- och 70-talen om hotande svält och överbefolkning. Det ena skräckscenariet efter det andra om omedelbar katastrof om inget görs. Men vad som skulle göras skrev han inte.

  De forskarbeskrivna klimateffekter W-W bygger sin bok på tror jag inte så många betvivlar idag. I princip kan det mesta hända, om inget görs för att bryta utvecklingen. Vad vill W-W att vi ska göra? Det skriver han inget om. Vilka energislag ska vi satsa på? Hur kan storskalig CO2-i... Läs hela recensionen

 4. En måstebok.
  Tord Svärd, 18 september 2019

  Uppfordrar till omedelbar handling för att begränsa de värsta scenarierna. Det måste till en gigantisk folkupplysning, t.ex. dagligen via ett återupplivande av "Anslagstavlan" i SVT.

 5. Sanningen i vitögat och som ett slag i ansiktet!
  Lena Stannow, 12 september 2019

  David skriver rakt upp och ner det som kommer komma med de klimatförändringar vi själva har bidragit med.Går nästan inte att läsa om alla hemska saker vi människor har gjort med denna fantastiskt underbara planet och det är väldigt smärtsamt att ta sig igenom! Det är ett slag i ansiktet och alla borde läsa denna viktiga bok! Alla!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Wallace-Wells