Tim : Biografin om Avicii (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2021-11-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
232 x 160 x 30 mm
Vikt
606 g
SAB
Ijz Bergling, Tim,Ijz Avicii
ISBN
9789100181406
Vanliga sökord
Tim Bergling

Tim : Biografin om Avicii

(40 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-16
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Som ett fyrverkeri mot natthimlen exploderade DJ:n och producenten Avicii. En musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen.

Men Tim Bergling var också en introvert och skör ung man som blev vuxen i ett omänskligt uppskruvat tempo. Efter ett antal akuta sjukhusvistelser slutade han turnera sommaren 2016. Knappt två år senare tog han sitt liv.

"Tim - biografin om Avicii" är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson, som genom intervjuer med Tims familj, vänner och musikerkollegor kommit stjärnproducenten in på livet. Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande - och väjer inte för de svårigheter som han, och många andra unga i dag, kämpar med.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tim : Biografin om Avicii
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Tim : Biografin om Avicii. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen en bra biografi
  Fredrik, 8 augusti 2023

  Även om man inte gillar hans musik kan man läsa den här boken med behållning. Det som är så fantastiskt är att den bygger på så gedigen efterforskning. Författaren har fått tillgång till Tims alla mejl och sociala medier + annat material från familjen. Han har även djupintervjuat nästan alla viktiga personer i hans närhet, samt besökt de platser som förekommer i boken. Så man kan följa varje 'scen' i Tims liv nästan som om man varit där. Detta gör skildringen realistisk och fängslande. Den är... Läs hela recensionen

 2. En fängslande historia
  Reino Kämärä, 16 januari 2022

  En lång historia om hans väg upp på toppen av karriären. Men också hur allt turnerande slet på honom med fysisk ohälsa samtidigt som han inte hade något riktigt "hem" där han kunde vara bara Tim. Alla starka mediciner som till slut knäckte honom. Det framkallande hans psykiska ohälsa som ingen i hans närhet såg förrän det var för sent.

 3. Sorgligt
  Nina Susanne Björn, 3 januari 2022

  Klart intressant men så sorgligt att läsa om hur dåligt han mådde. Inga pengar i världen hjälper när själen är trasig!

 4. En sann beskrivelse
  Jessica Bohlund, 22 december 2021

  En sann och djup beskrivelse om vem Tim Bergling var och ville vara. Man får följa med i boken när hans nära och kära beskriver deras liv med honom.

 5. ÄLSKAR.
  Hanna Linea Jönsson, 1 december 2021

  Kunde inte sluta läsa när jag började läsa, så jag läste ut boken på samma kväll. Så välskriven bok. Man får inblick i hans liv, än bara om hans framgång.

 6. Den gav mig lugn.
  Sunnyboy, 20 november 2021

  Det var lätt för mig att känna igen mig, även om det för mig handlar om andra saker. Jag är tacksam över att jag fick lära känna Tim lite bättre genom boken. Men framförallt känner jag en tröst. Det är ett oerhört viktigt arbete alla ni delaktiga i Tim Bergling Foundation, och allt som kretsar kring det, bedriver. Jag hoppas innerligt att Klas Bergling är stolt över sig själv. Till och med jag har honom indirekt att tacka för mycket.

 7. Så bra!
  Annika, 18 november 2021

  Viktig bok som vill ge en nyanserad bild av Tims exceptionella liv och gärning, och hur psyke och själ kan påverkas när vi befinner oss i rätt respektive fel sammanhang. Skickligt skriven och underbar uppläsning!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Måns Mosesson

 • Tim

  Måns Mosesson

  "Das Wunderkind, das am Leben zerbrach: Tim Bergling nannte sich Avicii und schuf Hits, die zum Soundtrack der Generation Instagram wurden." Spiegel Tim Bergling war ein musikalisches Ausnahmetalent und prägte mit seinen Melodien eine Är...

 • Tim - Aviciin elämäkerta

  Måns Mosesson

  "Wake me up when it"s all over." Maailmankuulun musiikkilegendan traaginen elämä. Avicii oli 2010-luvun pop-sensaatio, jota ei pysäyttänyt mikään - paitsi hän itse. Lähes kymmenen vuoden ajan ruotsalainen Tim Bergling tehtaili listaykkösiä rikkoen...