Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
216 x 153 x 30 mm
Vikt
604 g
SAB
Hcd
ISBN
9789100182182
Tritonus (inbunden)

Tritonus

(74 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-08-14
210
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Stjärndirigenten Thomas Brander har låtit bygga en överdådig villa ute i skärgården. I Casa Tritonus ska han koppla av från de tärande arbetsresorna, men självbilden är inte vad den varit, och efter en rad motgångar i yrkes- och kärlekslivet kan det dyrköpta palatset inte lugna nerverna. En alltför utåtriktad och nyfiken granne blir också ett hot mot sinnesfriden.

Till slut finner Brander och grannen, skolkuratorn och amatörmusikern Reidar Lindell, ändå en gemensam ton i umgänget, och en kärv vänskap uppstår mellan dem. Med Lindell följer också invånarna i Ravais och deras inbördes relationer, som till slut blir också Branders angelägenhet. Ute i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten, här delar man varandras glädje och sorg. Här sitter man i samma båt också när den läcker.

Tritonus är den musikaliska termen för det dissonanta djävulsintervallet, och romanen Tritonus pendlar mellan harmoni och dissonans, i sökandet efter svaren på några akuta frågor: hur kan vi leva tillsammans, med alla våra olikheter, i en tid som vår? Finns det försoning och botgörelse, innan allt är försent?

Kjell Westös nya roman är en modern och oemotståndlig skärgårdsberättelse - om musik och gemenskap, framgång och ensamhet - tecknad med lika delar värme och allvar.

BELÖNAD MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tritonus
 2. +
 3. Dagarna, dagarna, dagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Tritonus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Två genrer i symbios
  Ingrid Norling, 28 december 2020

  Vilken enastående författare han är, Kjell Westö! Här litteratur och musik i symbios - vilken förhöjd läsupplevelse! Jag lyssnar på Mozarts Klarinettkonsert med "nya öron" nu, för att inte tala om The Clash.

 2. Strålande skildring av dåtid och nutid
  kjell jegefors, 26 oktober 2020

  Mycket bra, lättläst men även med mycket eftertanke och reflektioner om livets olika vändningar.
  Fina personlighetsskildringar. Man kanske inte ska bygga ett pretentiöst minnesmärke över sin egen "storhet" även om det har sjöutsikt. Bra fångat.

 3. Westö kan beskriva människans motsägelser.
  Marianne Adéle Nyman, 25 september 2020

  Ett uppriktigt manligt perspektiv, som gäller livslögner, konkurrens, drömmar, begär, besvikelser och sårbarhet. Speglar nutidens spänningar mellan människor med vitt skilda villkor, deras möten och konfrontationer är laddade. Insikten om vårt beroende av varandra löper som en röd tråd i berättelsen.

 4. En besvikelse
  LottaW, 24 september 2020

  Ganska överskattad roman med en irriterande huvudperson som ältar sina medelåldersproblem,sina tidigare kvinnoaffärer och den dalande karriären.Ganska knaggligt språk och mycket namedropping om nutida musiker och levande och döda kompositörer.Förmår aldrig gripa tag.

 5. Tidstypisk roman?
  LRB, 23 september 2020

  Bra persongalleri och personbeskrivningar. Bra handling. Men... knappast Kerstin Ekmans flyt på texten.
  Boken innehåller en del PK-diskussioner, en anpassning till den svenska marknaden? Däremot inget av det som verkligen diskuteras bland finlandssvenskar; det finskspråkiga majoritetssamhällets brutala språkimperialism mot de svenskspråkiga.

 6. En efterlängtad bok.
  Margareta Mangs, 22 september 2020

  Jag är mycket förtjust i Kjell Westös sätt att skriva och resonera sig fram. Här ger han sig i kast med den klassiska musikens många termer, bl. a. Det spelar ingen roll om man inte är så hemma i dem. Det finns så mycket annat man gärna tar till sig.

 7. Livet och åldrandet
  Anders Törnqvist, 22 september 2020

  Westö mycket proffsig författare. Skriver medryckande och tankeväckande om två äldre män i en rik social miljö. En har varit världsberömd dirigent och läsaren får lära sig mycket om musik. En rik läsupplevelse på flera plan.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö