Styr din plog över de dödas ben (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2019-11-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Henrik Swahn
Originaltitel
Prowadz swój plug przez kosci umarlych
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
222 x 140 x 25 mm
Vikt
444 g
SAB
Hce
ISBN
9789100182786

Styr din plog över de dödas ben

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-01
252
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NOBELPRISET I LITTERATUR 2018

Det är vinternatt och snön faller tät. Janina Duszejkos hus är ett av få bebodda i den lilla byn på den polska landsbygden. Tidigare arbetade Janina som lärare, numera ägnar hon dagarna åt att översätta William Blake, studera astrologi och se om välbärgade Warszawabors sommarställen. Hon betraktas som en ensling, som föredrar rådjurens och vildsvinens sällskap framför människornas.

Den här natten inträffar den första av en rad allt märkligare händelser i Janinas avlägsna hörn av världen. Grannen Storfot hittas död. Snart följer fler offer. Den lokala polisen famlar, och Janina inser att hon måste ta utredningen i egna händer. Bara hon verkar kunna tyda spåren.

"Styr din plog över de dödas ben" är en mörk sagoliknande thriller som utforskar människans förhållande till naturen, och utmanar föreställningar om rättsskipning, ödestro, förnuft och vansinne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styr din plog över de dödas ben
 2. +
 3. Empusion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Empusion av Olga Tokarczuk (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Styr din plog över de dödas ben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En begåvad, allvarlig och humoristisk berättelse
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 13 februari 2020

  Det humoristiska anslaget i denna komplexa berättelse gör att man mycket snabbt blir engagerad i mysteriet kring händelserna som äger rum kring huvudpersonen i boken. Denna person är en medelålders kvinna som varit lärare, men som nu mestadels försörjer sig på att under vintern se efter en del sommarhus runt om i trakten. En kväll inträffar något mycket brutalt och oväntat och de påföljande händelserna ter sig som ett mysterium för alla i trakten, inklusive polisen. Men vår huvudperson tror s... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk historia och språk
  Eva Andersén Karlsson, 9 december 2019

  Vilken fantastisk historia och vilket fantastiskt språk och humor dessutom. Man får en sån närvarokänsla i den beskrivna naturen och alla händelser. Vilken berättare!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olga Tokarczuk