Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jessica Niemi (del 1)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2021-01-12
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Bo Samuelsson
Originaltitel
Uskollinen lukija
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
222 x 143 x 35 mm
Vikt
565 g
SAB
Hce
ISBN
9789100184544
Den trogne läsaren (inbunden)

Den trogne läsaren

(25 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-12
203
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NEW YORK TIMES BESTSELLER! Den amerikanska utgåvan av Den trogne läsaren tog sig in på topplistan!

"... formligen trollbunden av denna thriller i expresstempo /.../ ohyggligt spännande." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En finsk thriller som utspelar sig under några vintriga dagar i Helsingfors. Kommissarie Jessica Niemi kallas till en tjusig villa där polisen efter ett larm har funnit en kvinna brutalt mördad. Hennes man är en känd författare som just denna kväll är iväg på ett framträdande. På natten när en lokal polis hjälper honom hem råkar de ut för en bilolycka och de två omkommer. Men strax därefter skymtar författaren på en kamerasekvens från tunnelbanan i Helsingfors. Jessica Niemi och hennes kollegor står inför ett mysterium som accelererar allteftersom timmarna går. Vem mördade kvinnan i huset och var är hennes make, författaren?

En thriller i makalöst tempo som på bästa manér håller läsaren på halster fram till sista sidan.

Boken är hittills såld till 35 länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den trogne läsaren
 2. +
 3. Ondskans nätverk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ondskans nätverk av Max Seeck (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den trogne läsaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gillar karaktären Jessica.
  Villivonkansbooks, 12 januari 2022

  Boken började riktigt bra och jag gillar att Jessica har fler lager än vad det verkar vid första anblicken. Den är spännande och det är roligt att det är en del bok och författarsnack. Men jag är kluven till den här, första delen tycker jag är väldigt bra medan boken inte alls är bra mot den den senare halvan. Då blir den bara rörig och spretig. Hade hoppats på så mycket mer av denna bok!

 2. Mycket bra start men tappade under vägen
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 januari 2022

  Jag har dragit mig för att läsa boken då jag har känt att mina förväntningar har varit oerhört höga men nu var det dags. Det här är en thriller som startar oerhört lovande och med ett helt galet tempo
  Tyvärr tycker jag att boken inte håller ihop och den känns spretig och rörig vilket gör att jag tappar farten i läsningen.
  Så då bestämde jag mig för att lyssna på boken för att se om det fungerade bättre men då det är en uppläsare som jag har riktigt svårt för blev inte det heller bra. ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 januari 2021

  Max Seeck - Den trogne läsaren - Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Det är ju inte så ofta som jag läser någon bok från Finland, men nu blev det en finsk deckare läst. Och jag tyckte den var helt okej. Den var riktigt bra till en början, men sen tyckte jag tyvärr att den spårade ut lite. Men absolut läsvärd och bra skriven var den. Så jag skulle gärna läsa något mer av författaren i framtiden.

 4. Språket
  AnneMarie, 26 januari 2021

  Det märktes att den är skriven av en ung person, det är något med språket som jag saknar. Har läst mänga thrillers är inte så imponerad av handlingen har läst liknande böcker förut och kunde förutse slutet. Boken är inte dålig men föll inte mig i smaken.

 5. Kryper under skinnet av obehag
  Stinas_boksida, 17 januari 2021

  Roger Koponen är en stor och känd författare, nu hittas hans fru mördad i deras hem.

  Innan natten är över har ytterligare tre personer hittats mördade.

  Ganska snart upptäcker man att morden har utförts på samma sätt som i författarens bestseller. Fortsätter det så kommer fler mördas.

  Kommissarie Jessica Niemi är en av de som försöker hitta seriemördaren. Vi får även följa henne tio år bakåt i tiden parallellt med nutid.

  Vem är den skyldige? Hur många till s... Läs hela recensionen

 6. Den trogne läsaren - något för spänningsälskare!
  betttybook (Sandviken), 10 januari 2021

  Kriminalöverkonstapel Jessica Niemi blir förste utredare när ett makabert dödsfall sker i världsberömda författaren Roger Koponen's lyxvilla vid en havstomt i Brändö, Helsingfors. Tempot är snabbt, oväntade händelser avlöser varandra och utredningsteamet ställs inför scener de aldrig upplevt tidigare.

  Innan första dygnet av utredningsarbete är över har ytterligare dödsfall skett och likheterna med intrigerna i Roger Koponen's böcker känns otvetydiga, temat verkar vara häxjakt. Men v... Läs hela recensionen

 7. Obehagligt & spännande!
  Erika, 8 januari 2021

  Det här är utan tvekan det mest obehagliga jag läst på väldigt länge. Jag läser inte speciellt många deckare/thrillers i vanliga fall men jag fick verkligen mersmak av att läsa den här boken!

  Max Seeck lyckas med att fånga läsaren från första kapitlet och jag vill verkligen inte lägga ner boken när jag väl har börjat läsa. Tempot är högt genom hela boken och jag som läsare har inte en chans att lista ut vem som ligger bakom morden. Boken tar en helt annan vändning än vad jag hade fö... Läs hela recensionen

 8. Rysligt otäck med många djup
  Jojo, 26 december 2020

  Kretsar en hel del kring en författare och dess omvärld, vilket känns som ett nytt grepp.Den fångar och trollbinder trots det till många delar obehagliga händelseförloppet. Man vill förstå och inse varför allt som sker och har skett är och har varit som det är, helt enkelt svårt att lägga ifrån sig boken fast den skrämmer och oroar. Många personer och händelser som växer fram längs vägen ända till slutet. Fakta man inte hade minsta lilla aning om varvas med obekanta djupsinningheter - ändå e... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Max Seeck