Flocken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2021-04-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
CORONA -
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
223 x 144 x 33 mm
Vikt
500 g
SAB
O,Veba
ISBN
9789100186432
Flocken (inbunden)

Flocken

(51 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-22
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Med så många smittade som nu finns i Sverige så kommer smittspridning att ske. Vårt samhälle är inte särskilt annorlunda än Italiens, eller för den delen Kinas, så varför skulle det inte spridas hos oss?"

Det är fredagen den 6 mars 2020. Insikten om att Covid-19 inte är en ordinär smitta börjar sprida sig, men Sverige är passivt och Anders Tegnells mejlbox fylls med frågor och råd. Där och då börjar konturerna skönjas på Sveriges sedermera omdiskuterade plan för att möta viruset.

I Johan Anderbergs berättelse följer vi spelet kring Sveriges strategi under ett år med Corona-pandemin; hur ordet flockimmunitet förvandlas från en obskyr fackterm till att bli ett av samtidens mest laddade ord, och hur Sverige hamnade i världens blickfång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flocken
 2. +
 3. Corona : ett historiskt perspektiv på vår tids pandemi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Corona : ett historiskt perspektiv på vår tids ... av Fredrik Charpentier Ljungqvist (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Flocken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunskapslyft
  Kerstin Lagerström, 27 augusti 2021

  Ett koncentrat av processen som ökade min förståelse av svårigheterna att finna rätta åtgärder när relevant kunskap och erfarenhet saknas

 2. Lättsam läsning
  Åsa Lundberg, 24 juni 2021

  Flocken av Johan Anderberg är just det den ger sig ut för att vara: en berättelse. Den är lättsam, lättläst, underhållande och emellanåt rolig och ger en bra återblick på året med pandemin och Sveriges strategi.

 3. Flocken
  Suzanne Johanson, 4 juni 2021

  Bra fakta om hanteringen av pandemin bakom kulisserna. Mycket fokus på Anders Tegnell, Björn Olsen och Johan Giesecke.
  Folkhälsomyndigheten följde de gängse åtgärderna vid pandemier och förstod inte riktigt vad världen omkring höll på med. Man värnade mycket om att inte begränsa den enskildes frihet i onödan!
  Bra research och sammanställning av Johan Anderberg!
  Bra summering där man konstaterade att även om länder gjort olika blev resultatet i slutändan ganska lika.
  Intressant läsning!

 4. En mycket intressant bok!
  Mac (Skåne), 28 maj 2021

  En mycket intressant bok om spelet bakom kulisserna när det gäller Corona.
  Lättläst och en riktig bladvändare som lästes ut på en dag.

  Mac

 5. Lättläst och mycket intressant
  Magnus, 25 maj 2021

  Denna bok kan läsas nästan som en deckare fastän det rör sig om facklitteratur. Den beskriver den i mångas ögon Sveriges aparta coronapolitik på ett bra sätt.

 6. Intressant läsning
  The Pier, 19 maj 2021

  Mycket intressant och ger många nya perspektiv på den svenska hanteringen av pandemin. Rekommenderas för dig som vill ha mer insikt i hur tankarna gått på myndigheterna kring denna fråga. Också intressant att få insikt i hur andra länder hanterat detta, ex Storbritanien.

 7. Intressant och lärorik
  Kristina Nilsson, 18 maj 2021

  Spännande perspektiv på Sveriges hantering av coronapandemin. Intressant med det historiska perspektivet som ger ökad förståelse för hur komplex frågan är.

 8. Bra sammanfattning av ett års skeende
  Sten, 10 maj 2021

  Utan de sociala mediernas gapighet så sammanfattar Anderberg det 1a året med Corona. Boken är snabbläst och någorlunda lättsmält och visar både på sånt som rapporterats otaliga gånger men tillför också nytt stor från mängder av handlingar och intervjuer.

 9. Spännande om året som varit
  Gunnar Westlind, 10 maj 2021

  Den bästa boken sedan Sapiens. Intressant, insiktsfull, heltäckande, lärorik och spännande berättelse över pandemiåret som varit och pandemiers bakgrundshistoria. Ja, den var faktiskt spännande hur konstigt det än låter. Jag sträckläste den.

 10. Riktig sidvändare
  CH, 5 maj 2021

  Otroligt ingående om alla detaljer som låg till grund för Sveriges val av väg i pandemin. Samt resultatet av det.

  Väldigt fina sidospår med historia kring pandemi-hantering och epidemiologi. Riktigt bra personporträtt av de tongivande i både Sverige och utomlands.

  Sträckläste på mindre än 2 dagar, varav mycket högläsning för min fru.

  Ett citat som inte finns med i boken men som skulle passa där är "The best antidote against misinformation is numeracy" av Professor ... Läs hela recensionen

 11. Svinbra
  Figgi, 24 april 2021

  Precis vad landet saknade! Väldigt genomtänkt grävande journalistik och viktig samhällskritik. Är förvånad över att medier inte exploderat av denna, men samtidigt inte eftersom människor blivit experter på faktaresistens. Rekommenderar denna 5/5!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Johan Anderberg

 • Cannabusiness

  Johan Anderberg

  Obama har prövat den. I Holland får man köpa den, röka den, sälja den men inte odla den. I Sverige bekämpar vi den med alla medel. Men hade man varit tvungen att idag välja mellan den och alkohol skulle valet varit enkelt: den gör folk såsiga, någ...

 • Arvfursten

  Johan Anderberg

  Arvid Lang, en ung och obemärkt tjänsteman på UD, har gett upp tanken på att hans sär-skilda kunskaper om utlämningsavtal någonsin ska komma till nytta. Tills han en tidig morgon finner utrikesministern på sitt rum. En avhoppad amerikansk diplomat...