Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Torsdagsmordklubben (del 1)
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2021-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ing-Britt Björklund
Originaltitel
The Thursday Murder Club
Medarbetare
Alm, Kim (form)
Dimensioner
231 x 161 x 36 mm
Vikt
712 g
SAB
Hce
ISBN
9789100188559
Torsdagsmordklubben (inbunden)

Torsdagsmordklubben

(63 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-01
200
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla närmare de åttio, bor på Coopers Chase, ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. På torsdagarna träffas de och ägnar sig åt att efter bästa förmåga lösa ännu olösta brott. Tillsammans utgör de den okonventionella och kreativa Torsdagsmordklubben, ständigt diskuterande över en kopp te eller varför inte ett glas gin eller whisky. När ett mordfall blir verklighet och lik dyker upp på de mest oväntade platser ställs Torsdagsmordklubbens mod och kreativitet på sin spets och de bestämmer sig omedelbart för att hitta mördaren och lösa den kniviga mordgåtan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Torsdagsmordklubben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt dålig bok!
  Bosf (Stockholm), 3 november 2021

  Putslustig och småfånig. Försöker verka avslappnat improviserad, men är utstuderat arrangerad. Obegripligt att boken är så haussad. Läs Anthony Horowitz i stället!

 2. Välskriven i god engelsk mysdeckar-stil
  Sissinghurst, 4 oktober 2021

  Välskriven och ofta fyndig med många roliga karaktärer och en spännande intrig, men, inte tillräckligt djuplodande för att beröra på djupet. Karaktärerna är helt enkelt inte tillräckligt sammansatta.
  Fantastisk att fördriva tråkig väntetid på flygplatsen eller vänthallen med, men inte nåt att riktigt sätta tänderna i framför brasan.
  Ytlig, men rolig.

 3. Fullkomligt genomunderbar!
  @carolinesbokhylla, 26 augusti 2021

  För mig är detta en bok som ger läsaren lika delar allvar som humor. Som förhåller sig till både liv och död. Möter såväl ungdom som ålderdom. Löser livsgåtor och klurar på ouppklarade mords svar. Berättelsen har en kvick, tankfull och varm ton som bryggar för en känsla av hopp. Även i det mörkaste svåra sipprar solstrålar in.

  Skratthickar, skurgråter och upplevs däremellan vara sentimentalt urlakad. Författarens underfundighet både kittlar skrattgroparna och får skrattparaden att ... Läs hela recensionen

 4. Sträckläsning
  Lena , 13 juli 2021

  Mycket underhållande. Kunde inte lägga den ifrån mej. Hoppas författaren skriver mer böcker. Bra beskrivning av karaktärerna/omgivningarna Man kände verkligen som man var på engelska landsbygden

 5. Mysdeckare
  Annica Andersson, 9 juli 2021

  En spännande men ändå mysig deckare. Karaktärerna är härliga och berättelsen har ett bra flyt. Hoppas det kommer en fortsättning, gärna flera!

 6. Ny lovande humoristisk författare

  En mysig deckare med lite feel good känsla över sig. Det är nog många läsare som precis som jag vill läsa mer av denna författare.

 7. Underhållande och spännande
  Ingrid Nettervik, 4 juni 2021

  Jag älskar den här boken. En så annorlunda mordhistoria och med härliga personporträtt och underfundig humor, dessutom spännande. Saknade den när jag läst ut den.

 8. Rolig kriminalroman
  Agneta Oredsson, 28 april 2021

  Utspelar sig på äldreboende, skrattade högt upprepade gånger för de träffsäkra bilder som målades upp av livet och tankevärlden där. Spännande och klart läsvärd !

 9. Rolig och lite sorgsen
  Mariann , 28 april 2021

  En riktig feel-good deckare. Rolig, lite hjärtknipande och välskrivet! En riktigt lättläst myspys som inte fick ligga länge på nattduksbordet!

 10. Brittisk feelgood-deckare!
  Catherine , 1 april 2021

  Boken Torsdagsmordklubben skriven av Richard Osman behöver upplevas!
  Detta är en för mig ny genre som jag skulle vilja kalla feelgood-deckare. Den är både rolig och mysig trots att mord ska lösas.
  I den här boken får vi följa fyra seniorer som bor i en pensionärs-by i Coopers Chase som upplevs vara en idyll skapad för äldre. Pensionärerna Joyce, Elisabeth, Ron och Ibrahim träffas på torsdagar för att försöka lösa olösta mordfall. Karaktärerna är så välskrivna och man kommer dem när... Läs hela recensionen

 11. Smarta gamlingar!!
  Cissi Grip, 29 mars 2021

  Alltså den här är både rolig, spännande och lite små galen som medför en del skratt och jag gillar denna massor! Speciellt att författaren fokuserar på att äldre människor kan lösa mordfall och är smarta! Det ger hela berättelsen lyster och gunst! Spänning rätt igenom och den är superb!

 12. En mysig engelsk deckare
  Sara, 28 mars 2021

  I Coopers Chase, i England, samlas en grupp pigga pensionärer varje torsdag för att diskutera ouppklarade mord. Gruppen som består av Joyce, Elisabeth, Ron och Ibrahim kallar sig för Torsdagsmordklubben. Det är en brokig skara, med olika bakgrund och hemligheter. När det plötsligt en dag sker ett mord i deras direkta närhet blir de snabbt indragna i mordutredningen.

  Torsdagsmordklubben är en deckare i sann Morden i Midsomer- anda, men med mycket humor och värme. Kvicka dialoger, mor... Läs hela recensionen

 13. Förhandsläsa torsdagsmordklubben
  Karin Eriksson, 27 mars 2021

  Coopers Chase ett äldreboende där Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron bor.
  De brukar träffas i pusselrummet på torsdagar. Man pusslar inget, man försöker lösa mord.
  Dricker te eller alkohol.
  Sen blir det ett mord på riktigt.
  Torsdagsmordklubben gör allt för att försöka lösa detta.
  En bra bok. Spännande.

 14. Smart, rappa pensionärer & brittisk pusseldeckare
  @ameliesbokhorna, 23 mars 2021

  Följ med till idylliskt engelsk miljö där du får följa med ett gäng rappa pensionärer som bor i Coopers Chase, England. Joyce som är ny på pensionärshemmet blir erbjuden att gå med i en klubb som kallar sig Torsdagsmordsklubben. I klubben tar dom sig an ouppklarade mordfall och när deras fastighetsskötare hittas mördad i sitt eget hem, slagen i huvudet. Inser klubben att de har fått sitt första mysterium att lösa. Vem är mördaren och kommer klubben att lösa falle... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Richard Osman