Malma station (inbunden) Malma station
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2022-08-26
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
213 x 132 x 20 mm
Vikt
370 g
SAB
Hc
ISBN
9789100191436
Malma station (inbunden)

Malma station

(45 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-26
89 249 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Alex Schulmans nya roman utspelar sig på ett tåg. Fem personer är på resa genom Sverige: ett gift par i kris, en ensamstående far och hans dotter, och en kvinna som söker svaret på en gåta som hennes mamma lämnat efter sig.

De reser alla mot Malma station och varken de eller läsaren vet hur deras öden hänger samman, eller anar att det som händer på slutdestinationen kommer att omdefiniera deras liv. Malma station är en drabbande berättelse om familjehemligheter och oförrätter som gått i arv genom generationer - och jakten på sanningen som kan förändra allt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Malma station
 2. +
 3. Omständigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omständigheter av Annie Ernaux (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Malma station. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varken mer eller mindre
  KiSuukko, 18 oktober 2023

  Trevlig läsning, intressant slut, kände inte mycket mer än så. Absolut läsvärd men Alex tidigare böcker är att föredra - i mitt tycke.

 2. Nja...
  Anders Marti, 16 oktober 2023

  Läste inte färdig boken. Hade lite svår med karaktärerna, blev inte riktigt varm. Visst hade boken sina poetiska momenter. Läser mest deckare och sällan skönlitteratur.

 3. En av de bästa böcker jag har läst
  Elize, 20 april 2023

  Schulman har en sån otrolig förmåga att måla upp en tydlig bild med massvis av detaljer, i denna bok tar han läsaren genom en emotionell resa utan dess like. Jag känner med och för varje karaktär och crescendot i boken är häpnadsväckande. Som sagt, en av dom bästa böckerna jag har läst.

 4. Vad hände här?
  Ferran Keller, 6 januari 2023

  Alldeles för oansad, onödig och förutsägbar. Boken förlorar snabbt syftet med hela berättelsen och övergår i rena författarparodier. Läs annat.

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 november 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst alla böcker som Alex Schulman har skrivit, och jag har tyckt mycket om dom allihopa, och dom har alla fått höga betyg från mig. Jag hade därför höga förväntningar på hans senaste bok, Malma station, men härligt nog så infriades dom absolut. Så jag kan absolut varmt rekommendera den här romanen, som är mycket välskriven, absolut inte förutsägbar, väldigt gripande och berörande, spännande, och riktigt, riktigt bra.

 6. Spretigt men mycket underhållande!
  Fabbe, 7 november 2022

  Min första bok jag läst av Schulman, mycket beroende av min uppfattning om honom som person och en viss tvekan om att han faktiskt skulle kunna vara kompetent att skriva böcker. Men efter att ha hört mycket gott om hans författarskap från flera håll så gav jag mig i kast med hans senaste, Malma station. Jag måste säga att jag på det stora hela tyckte mycket om den. Det finns stråk av brillians och det är ett driv som gör att man hela tiden vill fortsätta. Omfånget är precis lagom och boken är... Läs hela recensionen

 7. svårt att hänga med i svängarna
  Hans Jacobsson, 2 oktober 2022

  Som vanligt är Schulman en mästare på att beskriva känsloyttringar. Ibland blir det dock en överdos av detta när banala händelser broderas ut med en kaskad av känslor. Det ständiga hoppandet från nutid till dåtid gör det också svårt att hänga med i svängarna. Är inte Schulmans bästa bok men kan ändå läsas med stor behållning.

 8. Berörande livsöden
  LM, 22 september 2022

  Tyvärr hade jag lite svårt att hänga med i tidsperspektiven och jag blandade ihop papporna och de båda kvinnorna, som barn, så att jag inte kunde hålla helt reda på vilka händelser som hänt vem. Kanske var det också meningen - berättelsen handlar ju om att samma mönster och misstag återupprepas i familjer och släkter. Att historien berättas i olika tidsplan och av tre olika personer gör att spänningen hålls uppe. Men i slutet sitter jag och känner det som om jag inte har fått reda på allt. De... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Alex Schulman