Brev till mannen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2021-09-03
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Breven till mannen
Dimensioner
188 x 127 x 8 mm
Vikt
125 g
SAB
Ohjb,Ikz Kronlöf, Bianca,Lz Kronlöf, Bianca
ISBN
9789100195007

Brev till mannen

(65 röster)  |   Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-09-03
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött.

Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen.

Är du en av dom?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev till mannen
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Brev till mannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bör läsas av alla.
  Charlott L, 10 maj 2023

  Alla vill må bra och trivas med sig själva i sin vardag, här är vägen dit. Bör läsas av din pappa, din man, din fru, din bror, din kompis, din mamma, din syster och framförallt av dina barn.

 2. Rakt på sak
  Reino Kämärä, 16 januari 2022

  Jag fick mycket viktig information på ett enkelt och direkt sätt. Hon varvar egna upplevelser med andras. Hennes slutsatser är glasklara så jag får försöka engagera mig i de frågor hon tycker vi män borde göra. Inte bara sitta still, då hamnar jag ju på "fel sida". Bara att kavla upp ärmarna och vara med i fajten.

 3. LÄS
  jonssonsbookworld.blogg.se, 15 januari 2022

  Oj, oj, oj, vad ska jag säga? Nutidens viktigaste bok? Den var så bra. Bianca förklarar, berättar och ifrågasätter så konkret, utförligt, träffsäkert och så förbannat klockrent! Nu är ju inte boken skriven för mig som kvinna, men jag kände ändå en självklarhet att även jag skulle läsa boken. Och sedan ska jag fråga alla män i min omgivning, en i taget, om han vill låna boken av mig. Sen är resten upp till honom, men jag hoppas verkligen att han vill. Det här är så viktigt. Viktigt för oss all... Läs hela recensionen

 4. En bok som unga (män) borde läsa
  Ulrika Edberg, 3 januari 2022

  En bok som tar itu med ett viktigt ämne utan att skriva på näsan. Känns lättläst och ett budskap som är lätt att ta till sig. En bok som alla unga (män) borde läsa. Gymnasieskolorna borde göra den till obligatoriskt material.

 5. bör delas ut i klassuppsättning
  Lasse Sjöström (Linköping), 13 december 2021

  Det är ett som är säkert. Mycket viktig läsning. Alla perspektiv som genomlyses är fantastiskt igenomgångna. Hon vet vad hon skriver om och vet vart hon vill komma.

 6. Årets viktigaste och bästa bok.
  Emma, 23 november 2021

  En bra sammanfattning av det som är viktigt och aktuellt gällande jämställdhet och normkritik! Nyanserat, enkelt och tydligt! En bok för alla.

 7. Viktig bok!
  ReinhART, 16 november 2021

  Knivskarpa analyser av kulturella normer. Tydligt, begripligt med hjärtlig värme och sann önskan om ett jämställt jämlikt samhälle för alla kön.

 8. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 oktober 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - En mycket viktig och välskriven bok av Bianca Kronlöf. Innehåller olika brev till olika män. Det här är en bok som jag rekommenderar alla män att läsa. Men även bra att läsa för oss kvinnor.

 9. Läs och samtala om den!
  Stina Storm, 13 oktober 2021

  En perfekt present till dina manliga vänner- självklart även till kvinnorna, men för att skapa förändring behöver kloka män läsa också. Mycket bra att ha samtal kring de olika breven.

 10. En måstebok för oss alla!
  Görild Malmberg, 7 oktober 2021

  Den bästa dialogen på ett lättförståeligt språk och superviktig innebörd där orden letar sig in i de djupaste vrårna av mitt ibland såriga medvetande. Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över denna skrift!

 11. Juppie!
  Jenny, 7 oktober 2021

  Högt ställda förväntningar möttes. Man skrattar och gråter, blir glad ledsen och arg och önskar att varenda man och kvinna hade fått läsa den här boken redan i 6:e klass. Läs den själv och ge den sen till en man eller kvinna du bryr dig om.

 12. För mannen i tiden.
  Cattis , 4 oktober 2021

  Denna bok är så rätt i tiden! Alla tonårspojkar borde få möjlighet att läsa denna bok.Hjälper till att definiera mansrollen nu.

 13. Spot on!
  Carl-Oskar, 29 september 2021

  Glad att jag läst den, trots att jag inte kände till BK särskilt väl innan...
  Funderar på hur kvinnor tänker om mig. Egentligen. Som man, vän och älskare.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Bianca Kronlöf

 • Kirjeitä miehille

  Bianca Kronlöf

  Mies, miten sinä voit? kysyy feministi kirjeissään miehille "Koomikko Bianca Kronlöfin kirja on viisas, hauska ja oivaltava, ja jokaisen miehen pitäisi lukea se." -HS. Seksuaalisen väkivallan vastaisesta työstä palkittu näyttelijä ja koomikko kirj...