Sarek (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2022-04-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Sarek
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
223 x 150 x 33 mm
Vikt
517 g
SAB
Hc
ISBN
9789100196745
Sarek (inbunden)

Sarek

(11 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-04-13
Bokus Pluspris: 185 209
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Årets Bok 2022.

Tre vänner som brukar fjällvandra tar på årets tripp till Sarek med en fjärde part - Anna och Henrik har svårt att säga nej när Milena vill introducera sin nya kille. Jacob är trevlig, men Anna genomfars av tanken "jag känner igen honom". Vandringen utvecklas snart till en mardröm - att ta med Jacob visar sig vara ett ödesdigert beslut som kommer att förändra deras liv för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarek
 2. +
 3. Allt är mitt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt är mitt av Ruth Lillegraven (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sarek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skickligt skriven bladvändare!

  En otroligt spännande psykologisk thriller som är en av de bästa jag läst på länge. Boken är omöjlig att lägga ifrån sig och spänningen är hög hela tiden. Miljön i fjällvärden bidrar också till den kusliga stämningen där karaktärerna är utlämnade till varandra. Slutet är oväntat med en liten twist. Kan varmt rekommendera denna!

 2. Årets läsupplevelse!
  -, 6 maj 2022

  Wow ... Vilken bok! Att Sarek har nominerats till Årets bok är inte det minsta förvånande, tvärtom, jag skulle bli riktigt förvånad om den inte kammar hem det - och en rad andra fina priser!
  Inledningen låter oss veta att något har gått snett, men inte vad. Ett smart drag för att locka läsaren till sträckläsning. Psykologisk spänning när den är som bäst. Jag dras snabbt in i Annas berättelse, jag-formen ger en stark känsla av att vara närvarande där med henne på fjället.
  Karaktärerna... Läs hela recensionen

 3. Hög puls
  Bo-Göran Wallner , 25 april 2022

  En fantastisk thriller som knappt går att släppa. Ett omvälvande slut som fullständigt vänder upp och ner på ens uppfattning om vad som är verklighet såväl som uppfattning om bokens karaktärer.

 4. Fängslande
  Annath (Örkelljunga), 22 april 2022

  Denna bok verkar först bara vara en helt vanlig berättelse, en berättelse om fjällvandring på drygt 400 sidor. Men ganska snabbt förstår man att man är fast i en gripande thriller. En thriller som tar vändningar som man inte kan förutspå.
  Detta är en riktig bladvändare.
  Kvensler är bra på att beskriva miljöerna och händelserna. Och framförallt spänningarna som får en att fortsätta läsa kapitel efter kapitel.
  Klart läsvärd!

 5. Spänning i fjällmiljö!
  Malle.B, 22 april 2022

  En psykologisk thriller som utspelar sig i den svenska fjällvärlden. Det är med sorg som jag avslutar min sträckläsning av Sarek. Spänningen höll mig fast från början till slut.
  Några vänner ska göra sin årliga resa och vandra i fjällen men får en ny person med sig. Så börjar berättelsen som genom att varva dåtid, nutida polisförhör och fjällturen håller mig fast och nagelbitandes. Miljöbeskrivningarna är många och jag ser och kan nästan känna hur det är i Sarek. Allt vävs till slut skickligt samman i ett slut jag inte kunde gissa.

 6. Boken du inte kan lägga bort
  Cilla, 21 april 2022

  Boken inleds med ett polisförhör där man direkt förstår att något fasansfullt har hänt. Efter det beskrivs händelseförloppet med Anna som narratör. Berättelsen vävs ihop med polisförhöret som fortsätter och ger mer information om vad som hänt. Men inget är som man tror.
  Denna bok fick avslutas samma dag, barnen fick vänta med middagen, den gick inte att lägga från sig. Pulsen var stundvis hög och jag funderade på om jag skulle kunna sova den natten. Spännande, härliga vandringsbeskrivningar blandas med ångest och skräck.

  Läs den!

 7. Pulshöjande
  Krimkolan, 17 april 2022

  Blev jätteglad när @bokus meddelade att jag skulle få förhandsläsa den psykologiska thrillern "Sarek" av Ulf Kvensler.

  Med proffsig och rutinerad berättarteknik dras man in i berättelsen från första sidan och stannar kvar tills boken är utläst.
  Om än hans första roman, så märks det väl att Kvensler är van manusförfattare då det hela tiden finns ett anslående, spännande driv som skickligt och säkert för berättelsen framåt.

  En pulshöjande och händelsediger skildring av nå... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker till Pluspris just nu