Rasismens ideologer : från Gobineau till Hitler (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2000-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
SAB
Ohe-a:kÂ,Ocgg-aÂ,Oh
ISBN
9789113007762

Rasismens ideologer : från Gobineau till Hitler

Inbunden,  Svenska, 2000-03-01

Slutsåld

Vem Adolf Hitler var vet de flesta, men hur många har läst Mein Kampf? Ännu färre är de som känner till Joseph Arthur de Gobineau och Essän om människorasernas ojämlikhet. Ändå var det med detta verk som grunden lades till den moderna rasismen. Nu finns för första gången en bok som granskar de rasistiska ideologerna utifrån deras egna texter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Rasism är ett begrepp som inbegriper en samling vulgära och ovetenskapliga idéer som genom sin förmåga att appellera till det primitivt mänskliga har fått en ohygglig genomslagskraft i olika samhällen genom världshistorien.

Samhällsvetaren Leo Kramár har genomfört en gedigen kartläggning av de rasistiska idéernas upphovsmän, med syfte att förmå läsaren att tänka ett steg längre kring närvaron av främlingsfientlighet och rasism i dagens samhälle.

"Rasismens ideologer" är en oumbärlig bok i allt samhällsvetenskapligt studium, eller varför inte hos varje upplyst människa. Kramárs analys är strukturerad, lätt att följa och hängivet detaljerad. Den kanske inte inbjuder till sträckläsning, vilket författaren själv inte rekommenderar, utan bör intas i lagom doser.