Änglar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
530
Utgivningsdatum
2003-06-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts
Översättare
Ylva Stålmarck
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Angels
Dimensioner
240 x 157 x 33 mm
Vikt
720 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789113012254
Änglar (inbunden)

Änglar

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2003-06-01

Slutsåld

Maggie Walch är den ordentliga storasystern, som gift sig med sin ungdomskärlek och har ett arbete som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. Tills en dag då hon får nog och bestämmer sig för att lämna sin man för att resa till sin väninna Emily i Los Angeles.

I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där alla desperat jagar lyckan i form av ett filmkontrakt. Marian Keyes beskiver mycket humoristiskt och träffsäkert Maggies möten med skumma filmproducenter, kroppsfixerade vackra unga kvinnor med filmstjärnedrömmar och en massa wannabes. - Jag ville skriva en bok om alla de som inte lyckas i Hollywood, säger Marian Keyes, som själv tillbringat en månad i där i samband med förhandlingar om ett filmkontrakt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Änglar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sorgligare än vanligt!
  Jennie B, 26 juni 2003

  Jag hade nästan börjat oroa mig för att Marian Keyes helt slutat skriva sina jag-berättelser som är så mycket bättre än när hon försöker sig på att väva ihop flera olika livsöden till en och samma historia. "Änglar" kändes från början väldigt lik "vattenmelonen" men ju längre jag läste desto mer såg jag det allvarliga och sorgliga som låg till grunden för konflikten i denna boken. Den är både mer seriös och mer allvarlig än hennes tidigare böcker och trots att jag fortfarande skrattade, finns... Läs hela recensionen

 2. Nja...
  Nina, 6 juni 2003

  Boken var i och för sig ganska underhållande i sina stunder, men den når inte samma kvalitet som t.ex. En oväntad semester (vilket för övrigt är Marian Keyes absolut bästa bok). Boken har som sagt sina ljusa stunder, och i vissa avsnitt så fick man skratta så tårarna rann. Men, den saknar nånting som de andra böckerna har haft. Kanske är inte karaktärerna lika välutvecklade som de har varit i de andra böckerna. Man får en ganska suddig känsla av det hela. En läsvärd bok, men inte mycket mer än så.

 3. Helt underbar!!!
  Norrsken, 3 juni 2003

  Jag har varit ett fan av Marian Keyes ända sedan jag läste "Vattenmelonen" förra sommaren. Sedan dess har jag hunnit läsa de flesta av hennes böcker.

  Helt klart är de böcker som handlar om systrarna Walsh mina favoriter, och av de tre är denna senaste den bästa.

  "Änglar" var helt underbar. Jag har skrattat, gråtit och varit alldeles fast i detta mästerverk. Boken är lättläst, humoristisk med en underton av allvar precis som alla Marian Keyes böcker. Hon har en enorm träffs... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marian Keyes

Recensioner i media

När denna bok kommer ut är det sommar, en årstid som för vissa av oss präglas av ledig tid i hängmattan och lättjefulla tankar kring solbränna och nya ljusrosa läppstift. Det är alltså precis rätt tid på året för att sluta skämmas och ta steget fullt ur genom att lägga sig tillrätta i sanden och ta upp Marian Keyes nya bok Änglar, en dröm för alla som när den allra minsta längtan bort till ett flärdfullt liv fyllt av shopping, manikyr och brunbrända kroppar. Det är nästan precis så ytligt som det låter och alldeles underbart.

Den svikna irländskan Maggie reser till änglarnas och drömmarnas stad - Los Angeles - och låter sig ganska villigt förledas på ett för henne okaraktäristiskt vilt äventyr i en värld full av anorektiska fotomodeller, desperata manusförfattare, världsfrånvända hippies från vår tid, kändisfester och trendiga butiker. Här är det meningen att hon ska glömma sitt brustna hjärta. Det går väl lite si och så med det, men det blir en fartfylld semester som roar och fängslar.

Med en varmt ironisk ton speglar Marian Keyes den kanske yttersta anhalten för all ytlighet. Maggie är flickan från landet som inte bara med stora ögon åser all galenskap utan också glatt dyker in i den med huvudet före, ofta med komiska följder. Det här är roligt, igenkänningsfaktorn är hög och man stänger boken med ett leende på sina rosaglittrande läppar.

Bloggat om Änglar